Komisija za dodelu studentskih stipendija opštine Bečej je početkom januara usvojila je rang listu za dobitnike studentske stipendije u opštini Bečej.

Odbrani studenti sa teritorije opštine Bečej dobijaće iz opštinskog budžeta po 8.000 dinara u 10 rata.

Rang lista:

Podsetimo, na osnovu izveštaja Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Novi Sad, ispostava Bečej, utvrđeno je da na teritoriji opštine Bečej ima deficitarnih zanimanja koja bi imala prednost prilikom ostvarivanja prava na stipendiju i to: doktor medicine, doktor stomatologije, diplomirani inženjer mašinstva, diplomirani inženjer elektrotehnike, diplomirani informatičar, diplomirani farmaceut, diplomirani inženjer arhitekture, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, diplomirani inženjer saobraćaja, diplomirani inženjer poljoprivrede za stočarstvo, doktor veterine, diplomirani matematičar, diplomirani fizičar, diplomirani biolog, diplomirani hemičar, profesor nemačkog jezika i profesor engleskog jezika.

Stipendiju mogu ostvariti studenti, pod sledećim uslovima: da su državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji opštine Bečej, da su redovni studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, da su redovni studenti koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, da su prvi put upisani u tekućoj školskoj godini na godinu studija prvog ili drugog stepena ili da imaju prvi put upisan status apsolventa, da tokom studiranja nisu obnavljali godinu, da tokom studija, a imaju prosečnu ocenu najmanje 8, da su studenti treće ili četvrte godine osnovnih akademskih studija, ili prve i druge godine master studija, ili da prvi put imaju status apsolventa na osnovnim akademskim studijama ili master studijama.

10 KOMENTARA

  1. Lepo, ali bilo bi bolje da se objavi cela tabela sa nazivom fakulteta, smerom studija, godinom studija, prosekom ocena i drugim stavkama i bodovima za svaku stavku. Nije teško. Još jedno pitanje da li se studenti ugovorom obavezuju da određeni broj godina ostanu i rade u Bečeju?

    • Bravo za sve komentatore i bečejce koji su podigli glas i razotkrili mućku oko konkursa i tako primorali vlast da prizna da tu nisu čista posla i da dodeli svim prijavljenima stipendije kako bi se ućutalo! Da li će odgovorni biti kažnjeni? Neke ostavke i otkazi?

  2. Nije mi jasno zasto student sa 57 bodova ima pravo za stipendiju, ali student sa 59 i vise bodova nema pravo. Unapred hvala za odgovor…

    • Pa vrlo prosta sns matemstika. Zna se čija deca trebaju da dobiju stipendiju, a onda se ceo konkurs naštima tako što se ubaci stavka ,,deficitarna“ zanimanja tako da ta stavka automacki donosi pare. Naravno svi podaci i bodovanje se ne objavljuje već samo konačna lista. Sram te bilo Tijana, cenio sam te kao čoveka i umetnika, al na šta ti stavljaš potpis. Jeftino si se prodala…

  3. U pravu su ljudi, zašto nije napisano celo bodovanje i smer fakulteta uz ime svakog studenta? Da li je to tajna?

    • Evo objavili novu rang listu. Svim studentima je data stipendija. Kad se digla prašina brže bolje dali svima novac samo da ućute. Dosta je.bilo ćutanja na muljanje. Bečejci se bude!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име