Opština Bečej objavila je u četvrtak 26. januara tri konkursa za finansiranje programa ili projekata nevladinih organizacija (NVO). Lokalna samouprava u Bečeju planira ove godine da podrži aktivnosti NVO sa više od 10 miliona dinara.

Konkursi su namenjeni za sledeće projekte i programe: podsticaj i razvoj socio-humanitarnih aktivnosti – podrška socijalno ugroženim građanima, podrška starima i osobama sa invaliditetom, podrška osobama sa smetnjama u razvoju…, za šta je predviđen budžet od ukupno 1.250.000 miliona dinara, potom za podsticaj i razvoj privrednih delatnosti, razvoj lokalne zajednice, ekologija, zaštita životne sredine i zdravlja građana, afirmacija ljudskih i manjinskih prava, programi za obrazovanje, afirmacija demokratizacije lokalne sredine, za šta je predviđeno ukupno 2.000.000 dinara, dok je treći poziv namenjen projektima iz oblasti očuvanja kulturne baštine, negovanja istorijskih tekovina i organizacija manifestacija u oblasti kulture, a to će biti podržano sa 7.000.000 dinara.

Konkurs traje 10 dana od objavljivanja, a prijave se podnose sa naznakom na koji se poziv konkuriše. Više informacija o načinu konkurisanja i proceduri na sajtu opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име