OFK Bečej 1918 dobro je počeo novu sezonu u okviru Vojvođanske lige – Zona Bačka. U 4. kolu savladali su na domaćem terenu Tisu iz Adorjana, pa su tako izabranici trenera Dalibora Novčića bez poraza. Predsednik kluba Dragan Kovačev gostovao je u tv emisiji Objektivno portala MojBečej. Pitali smo prvog čoveka bečejskih fudbalera čemu se duguje tako dobar start u novoj sezoni u novog ligi. Interesovalo nas je i šta uprava kluba očekuje od ove sezone.

Tražili smo i odgovor na pitanje da li postoje predviđanja gde će OFK Bečej 1918 biti za pet godina? Iako su, verovatno, podstaknuti odličnim rezultatima, za neke, romantičare sa Tise, stadion kraj panonske lepotice u Bečeju sve je puniji iz kolo u kolo. Međutim, prostora za napredak u tom smislu ima, složili smo se oko toga sa predsednikom bečejskog kluba. Pitali smo ga i šta je potrebno uraditi da bi se fudbal u Bečeju digao na viši nivo?

Kakva je uloga lokalne samouprave, odnosno države i saveza? Postavili smo i pitanje koliko fudbalski savez i na koji način pomaže ovdašnji klub. Prošle godine ulagalo se u infrastrukturu. Ipak, neophodno je uraditi još toga kako bi i igračima, ali i gledaocima, bilo udobnije. Zanimalo nas je i koliko mlađih selekcija trenira u klubu kraj Tise i da li i od koga ima podrške u radu sa novim generacijama. Dragan Kovačev nam je objasnio otkuda on na funkciji predsednika upravnog odbora, u ovim ne baš lagodnim vremenima, za sport uopšte.

I dok Bečejci slave pobedu za pobedom, u novom kolu, naredne nedelje, očekuje ih gostovanje u Srbobranu protiv istoimene ekipe. Budno će se pratiti ishod, jer je rival iz susedne opštine već najavio da pretenduje na prvo mesto Vojvođanske lige – Zona Bačka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име