Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, u petak 27. novembra u Novom Sadu, potpisao je dva nova ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u vrednosti od oko 10 miliona dinara.

Opština je dobila sredstva na konkursu za realizaciju rekonstrukcije vodovodnih mreža u Novom Bečeju i Novom Miloševu. Šućurović kaže da je u pitanju nastavak dobre saradnje sa ovim sekretarijatom.

– Naime, prošle godine smo dobili sredstva za rekonstrukciju vodovodne mreže u Bočaru. Početkom ove godine dobili smo drugi deo sredstava za vodovod u Bočaru, kao i za veliki projekat sređivanja kanalizacione mreže u Šušanjskom slivu. Danas smo potpisali ugovore za još dva projekta, odnosno sređivanje vodovodnih mreža u Novom Bečeju i Novom Miloševu. Na taj način nastavljamo odličnu saradnju sa pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a mislim da će sledeće godine biti još više ovakvih projekata, rekao je prvi čovek novobečejske opštine.

Za rekonstrukciju vodovodne mreže u Novom Miloševu izdvojena su ukupna sredstva od 5.014.568 dinara, od čega je pokrajinski sekretarijat obezbedio 3.914.568 dinara, a opština Novi Bečej 1.100.000 dinara. Za rekonstrukciju vodovodne mreže u delu ulica Štrosmajerova i Brigadira Ristića u Novom Bečeju obezbeđena su ukupna sredstva od 5.923.666 dinara, od čega 4.723.666 dinara od strane pokrajinskog sekretarijata, dok će opština Novi Bečej u ovom projektu učestvovati sa 1.200.000 dinara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je da je taj sekretarijat trenutno jedini stabilni investitor u vodovod i kanalizaciju u seoskim sredinama i da je u 2015. godini postignut dobar rezultat kad je u pitanju njihova izgradnja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име