Završen je projekat „Jednaka šansa za sve mlade 3” u čijim je aktivnostima učestvovalo više od 200 mladih iz opština Bečej i Temerin.

Svečanost povodom uspešnog završetka projekta koji je za cilj imao da poveća kompetencije mladih i time njihove mogućnosti za zaposlenje organizovana je uz dodelu sertifikata u svečanoj sali opštine Bečej.

Mladići i devojke su imali mogućnost da savladaju i unaprede poznavanje jezika sredine, mađarskog, odnosno, srpskog jezika, da poboljšaju svoje komunikativne sposobnosti, da nauče da izrade adekvatne radne biografije, da savladaju ključne lekcije iz informacionih tehnologije i da nauče da izrade biznis plan.

Pored toga, u prethodnim mesecima su imali priliku da posete lokalna preduzeća, ali i da učestvuju na sajmu obrazovanja, a sve u okviru projekta koji finansira ministarstvo omladine i sporta, a realizuje udruženje tako kul u partnerstvu sa bečejskim udruženjem mladih.

Uz komentare da su ovakve sveobuhvatne obuke neophodne za aktivnije traženje poslova i povećanje zapošljivosti mladih, očekuje se još jedan set aktivnosti u okviru nastavka projekta.

Inače, Ministarstvo omladine i sporta u narednom periodu će novac za projekte usmeriti gotovo samo na povećanje zapošljivosti mladih koje bi trebalo da rezultira i zapošljavanjem mladih, rekla je ranije na svečanom otvaranju trim staze Zorica Labudović, koja je na čelu grupe za saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade pri Ministarstvu omladine i sporta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име