Bečejsko udruženje mladih više od decenije neguje zaboravljene veštine kojima su pre par vekova mladići pokušvali da zadive svoje izabranice ili pobede omladinu iz susednog sela. I ove godine, po 13. put, tim povodom biće održana Vojvođanska olimpijada starih sportova.

Pilcike, ringlanje, natezanje mosara, borbe časti, samo su neke od disciplina u kojima se učesnici mogu oprobati 20. avgusta 2022. godine u Bačkom Gradištu, na fudbalskom stadionu.

Petočlane ekipe mogu se prijaviti putem onlajn upitnika
Petočlane ekipe mogu se prijaviti putem onlajn upitnika

Ovo je najveća aktivnost koju BUM organizuje već godinama i uvek joj se neizmerno radujemo. Utisci učesnika, kao i naših članova su uvek pozitivni, a zabava je zagarantovana, zato vas pozivamo da okupite petočlanu ekipu i prijavite se na vreme, poručuju organizatori i dodaju da se ekipe mogu prijaviti putem onlajn formulara i preko facebook page-a Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova.

RASPORED XIII VOJVOĐANSKE OLIMPIJADE STARIH SPORTOVA:
15:00 SVEČANO OTVARANJE OLIMPIJADE

15:15 VIŠEBOJ U DISCIPLINAMA
19:00 PROGLAŠENJE POBEDNIKA

Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje BUM uz podršku opštine Bečej. Više o Olimpijadi potražite OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име