Izveštaj o izvršenju budžeta za prvi polovinu 2014. i drugi rebalans opštinske kase dve su tačke koje su se našle na dnevnom redu 26. sednice Skupštine opštine Bečej.

S tim u vezi, predsednik opštine Bečej Vuk Radojević rekao je da drugi rebalans budžeta predstavlja „adekvatnu reakciju lokalne vlasti“ u odnosu na situaciju koja se nalazi u lokalnoj kasi. On je nagovestio da do kraja godine valja očekivati još dve izmene u budžetu najveće potiske opštine.

Prema rečima predsednika odborničke grupe Demokratske stranke Slobodana Zlokolice povod za drugi rebalans opštinskog budžeta jeste Link FTO, koji je do juna potrošio 11 miliona dinara predviđenih za celu godinu.

Na to je Radojević odgovorio da je Link-u na raspolaganju, umesto 11 miliona dinara, zbog prenetih sredstava, u stvari bilo sedam, što je, kako je istakao, nedovoljno za adekvatnu i operativnu poljočuvarsku službu na terenu.

 Inače, odlukom o budžetu za Link FTO opredeljeno je prvobitno 12, potom je prvim rebalansom smanjeno na 11, a sad izdvajanja treba ukupno da iznose 17 miliona u 2014.

Kako je navedeno u izveštaju o izvršenju odluke o budžetu za prvih pola godine zabeležen je deficit od oko 23, 5 miliona dinara. Što se rebalansa tiče, odbornici su podržali predlog kojim se predviđa da će se u lokalnu kasu „sliti“ oko 10 miliona dinara više nego što je planirano. Tako se ovim očekuju ukupni prihodi od milijardu i 164 miliona dinara.

Predsednik skupštine Peter Knezi obavestio je odbornike o tome da su imenovani direktori dveju osnovnih škola u najvećoj potiskoj opštini. Naime, Suzana Đukić imenovana je za direktorku OŠ „Zdravko Gložanski“, a Ferenc Beretka će ponovo biti na funkciji direktora OŠ „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име