Uz imunizaciju protiv koronavirusa, počinje i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Svi koji žele da prime vakcinu protiv te bolesti mogu da se prijave preko portala e-Uprave. Vakcinacija počinje 15. oktobra.

Svi koji žele da se prijave za vakcinu protiv sezonskog gripa moraju da popune upitnik i podnesu zahtev.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da je potrebno da građani na portalu e-Uprave iskažu interesovanje, da je to jednostavna prijava, a da će od 15. oktobra, kada počne vakcinacija, dobijati pozive preko SMS-a i imejlova, kao i za vakcinu protiv koronavirusa.

Navodi da se do sada prijavilo oko 3.500 građana.

-U skladu sa preporukama koje je dao Institut za javno zdravlje Batut prioritetna grupa za vakcinaciju protiv sezonskog gripa su oni građani koji su stariji od 60 godina i građani koji imaju hronična oboljenja, naveo je Jovanović.

Na pitanje gde će se obavljati vakcinacija protiv sezonskog gripa, Jovanović kaže da je ideja da se iskoristi isti mehanizam kao i kod vakcinacije protiv koronavirusa.

-To znači da ćemo raditi na svim punktovima gde se radi i vakcinacija protiv koronavirusa – u domovima zdravlja i tamo gde su ostali masovni punktovi. Građani će dobijati tačno poziv gde će biti specificirano i vreme kada treba da dođu i mesto gde treba da dođu, zaključio je Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име