Predstavnici češkog „Moto trejdinga“ Rene Beneš i Igor Čapo, najavili su danas (4. april) da će sklapanje bicikala u Bečeju početi narednog meseca.

Kompanija „Moto trejdinga“, inače naslednik nekadašnjeg proizvođača bicikala „Favorit“, iznajmila je halu, tačnije prostor nekada teritorijalne odbrane, koja je u vlasništvu opštine. Na sklapanju bicikala srednje klase radiće, kako je rečeno, u početku će raditi 15-ak ljudi. Pored desetak modela sklapanja bicikala, namenjenih za italijansko, češko, poljsko i tržište Srbije, u bečejskoj hali će se proizvoditi i neke komponente poput volana, blatobrana, cevi za sedišta, pak tregeri.

Kako bi odgovorila potrebama investitora iz Češke opština Bečej je investirala u pojačanje kapaciteta električne energije u delu gde se nalazi hala. Za te namene iz budžeta su izdvojena sredstva u visini od 2.000.000 dinara, dok je Elektrovojvodina izdvojila 1.300.000 dinara. Prema rečima predsednika opštine Vuka Radojevića, dovođenje struje do hale je u procesu, i to bi trebalo da u kratkom periodu bude završeno.

Inače, u vlasništvu naslednika Favorita od pre tri godine nalazi se i 16.000 kvadrata zemljišta u Industrijskoj zoni. Na tom prostoru, prema rečima Rene Beneša, vlasnika „Moto trejdinga“, postoje namere da u periodu od jedne do dve godine bude izgrađena nova fabrika za proizvodnju bicikala, a vrednost investicije iznosiće 2,5 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име