Zahvaljujući dobro napisanim i obrazloženim projektima, bečejskoj opštini su odobrena sva četiri projekta s kojima su konkurisali u pokrajinskoj vladi.

-Zahvalni smo resornim sekretarijatima koji su prepoznali vrednost naših projekata, započinje priču predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević.

S finansijskog aspekta gledano, mada su nama svi podjednako značajni, najveća sredstva, oko 88 miliona dinara, dobili smo za projekat uređenja kanalske mreže na teritoriji svih katasterskih opština u našoj opštini. Pohvale idu na račun dr Anđelka Miškovića, zaduženog u našoj opštini za poljoprivredu, koji je, na osnovu pripremljene dokumentacije od DTD Srednja Bačka, sa svojim timom uradio kvalitetnu projektnu dokumentaciju. Sada nam predstoje radovi na uređenju kanalske mreže u atarima svih naselja bečejske opštine u dužni 128 kilometara, i mostova preko njih, a na potesu između Bačkog Gradišta i Bečeja kopaće se i jedan novi kanal dvonamenskog karaktera, za navodnjavanje i odvodnjavanje. Ako se zna da smo lane već uredili oko 60 kilometara kanalske mreže, od ukupno 340 kilometara, to znači da će do kraja godine biti više od polovine kanalske mreže adekvatno sanirano i dovedeno u funkciju, što će biti od ogromne pomoći našim vrednim ratarima.

Preostala tri projekta su vezana proizvodnju i distribuciju pitke vode, odnosno odvođenje otpadnih voda u Bečeju u Bačkom Petrovom Selu.

-Za izgradnju i opremanje dve baterije bunara na vodozahvatnom polju u Bečeju odobreno nam je 20 miliona dinara. Kako smo ovih dana završili bušenje bunara kapaciteta 15 litara u sekundi, i obezbedili nesmetano vodosnabdevanje tokom letnjih meseci, sa novom investicijom ćemo imati stabilo vodosnabdevanje u kontinuitetu. Neznatno manje, 19 miliona dinara, dobili smo za projekat izgradnje primarne kanalizacione mreže u bečejskim ulicama Đura Jakšić i Stevana Kojića, a na nju će moći da se priključi niz okolnih ulica u tom delu grada, što znači da će hiljade domaćinstava dobiti priliku da se priključe na kanalizacionu mrežu i zauvek zaborave probleme sa septičkim jamama. Za ova dva projekta učešće naše opštine je 20 procenata.  Najzad, odobreno je 6,5 miliona za prvu fazu priključenja cevovoda na na vodozahvat u Bačkom Petrovom Selu. Nešto ranije su nam uskraćena sredstva za celokupan projekat, koji ima tri faze i vrednost investicije je 49 miliona dinara. Sada ćemo fazno rešavati problem vodosnabdevanja u najvećem potiskom selu, upoznao je predstavnike medija prvi čovek bečejske opštine mr Vuk Radojević.

Četiri projekta ukupne vrednosti 133,5 miliona dinara je još jedan dokaz dobre pripremljenosti projektno-tehničke dokumentacije i saradnje bečejske lokalne samouprave s pokrajinskom administracijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име