Predstava „Od raja do beznjenice”, rađena po tekstu Zorana Subotičkog, koji ovog puta potpisuje i režiju, pozorišni je komad o ljubavi Lenke Dunđerski i Laze Kostića koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Dve bečejske premijere, ona prva za uži krug ljudi, dogodiće se 12. decembra na Fantastu, a druga, deset dana kasnije, u svečanoj sali zgrade opštine Bečej. Nije slučajno što je su ove dve lokacije odabrane za prva izvođenja komada za koji Subotički kaže da je ambijentalna predstava i da nije predviđena za igranje u teatru.

– Ideja je bila da se prvim igranjem predstava, u tim objektima, oda počast našim uvaženim precima. Bogdan Dunđerski je bio veliki dobrotvor i zadužbinar. Ostavio je svoje imanje Matici srpskoj da se na njemu napravi Poljoprivredna akademija, fakultet, da se školuju deca iz Bečeja, Srbobrana i drugih vojvođanskih mesta. Baronica Eufemija Jović je takođe velika bečejska dobrotvorka i zadužbinarka, koja je svoju imovinu ostavila zadužbini koja bi se starala o obrazovanju bečejske dece. Premijera predstave na Fantastu je zatvorenog tipa, za ograničen broj ljudi, uglavnom za one koji su podržali, na razne načine, ovaj projekat, dok je predstava u zgradi opštine otvorena za javnost i karte se mogu kupiti u Gradskom pozorištu. Pozorišna predstava je sastavni deo turističke ponude Bečeja, turističkog proizvoda koji se odnosi na promociju kulturnog nasleđa naše opštine… Zato je ona istovremeno informativna, edukativna, emotivna priča o jednom dobu i o jednoj ljubavi između velikog pesnika Laze Kostića i prelepe Lenke Dunđerski, rekao je Zoran Subotički. Kako nam je naš sagovornik rekao, nije se dvoumio oko izbora glumice koja će tumačiti lik Lenke Dunđerski. U pitanju je Bečejka Jovana Radovanović koju je Subotički „naprosto video kao Lenku”. Pored Radovanovićeve u predstavi igraju Miodrag Petrović i Ervin Hadžimurtezić.

Ulaznica za izvođenje „Od raja do beznjenice” 22. decembra iznosi 600 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име