Uzalud su bili dogovori u tajm autu | Foto: Vlastimir Jankov
Uzalud su bili dogovori u tajm autu | Foto: Vlastimir Jankov

Drugi poraz zaredom odbojkaša Bečeja! Ispostavilo se da su nadanja jedno, a stvarnost sasvim drugo. Posle poraza u Sremskoj Mitrovici, očekivalo se da će pred svojom, istina malobrojnom, publikom, bez obzira što su Vrščani kvalitetniji, zaigrati bolje i uvećati bodovni saldo.

Međutim, Banaćani su iskusna ekipa i nije ih poremetilo to što su momci sa Tise dobili prvi set, s dosta sreće, već su naredna tri rešili u svoju korist i tri boda se su smestili pod svojim bregom. Konačan rezultat bio je 1:3 (24,-23,-15,-18).

Imali su Bečejci minule nedelje dosta poteškoća zdravstvene prirode, ali razlog poraza je sasvim druge prirode. Očajan prijem ne dozvoljava da se igra razvije u njihovu korist i iskusnije ekipe, kakva je Banat, to znalački koriste. Objektivno gledano, Vrščani su bili bliži pobedi i u prvom setu, ali su Bečejci na volšeban način stigli do 24:24, zatim je kapiten Nikola Džigurski servirao as, a već izgubljen poen požrtvovanim bacanjem na parket spasao je Nenad Škorić, a Đorđe Rakić loptu sproveo na polje rivala za pobedu od 26:24.

Drugi set Bečejci su otvorili dobro, ali su Vrščani polako anulirali prednost i u finišu bili smireniji taman toliko da pobede sa 25:23. To je psihološki toliko delovalo na neiskusniju domaću ekipu, da u preostala dva seta nisu pružili dostojan otpor. U trećem su osvojili samo 15, a četvrtom 18 poena.

Braća Džigurski i „junoše“ na terenu | Foto: Vlastimir Jankov
Braća Džigurski i „junoše“ na terenu | Foto: Vlastimir Jankov

Boje Bečeja u 15. kolu Prve B lige branili su braća, Nikola i Veselin Džigurski, Stefan Mitrović, Dušan Gajičić, Grujica Ćorluka, Đorđe Rakić, dvojica libera Milivoj Građin i Aleksa Marošanović, a ulazili su u igru Marinko Vojnović i Nenad Škorić, dok Dejan Brankov i Miloš Rakić nisu dobili šansu da igraju.

Sledeća utakmica je, možda, presudna za opstanak. Gostuje se u Kuršumliji i igra protiv Toličkih vitezova. U slučaju poraza, pali bi dve stepenice niže, a to je već zona ispadanja. Jer, „vitezovi“ bi sa sadašnjih 13 stigli na 16 bodova, a Srem Iton će u narednom kolu savladati FAP Livnicu, koja do sada nije uknjižila nijedan bod, i s 15 bodova će se poravnati s Bečejcima, ali su u oba okršaja bili pobednici. Pobede li, verovatno će „vitezove“ gurnuti u opasnu zonu.

Sve u svemu, nema ništa od željene borbe Bečejaca za „zlatnu sredinu“, već im predstoji borba za goli prvoligaški život. Uz određenu dozu sportske sreće i, naravno, znatno kvalitetnije igre to je izvodljivo. Prijem, prijem se mora popraviti, pa će moći da se igra. U suprotnom…

Kuriozitet subotnjeg okršaja bio je da su službena lica bile dame. Delegat OSS Milijana Salatić iz Zrenjanina, a sudije Stanislava Strizović iz Novog Sada i Sanja Bračulj iz Sremskih Karlovaca. Doda li se tome da su i zapiničarka i dežurna medicinska osoba bile dame iz Bečeja, onda je u subotu ženski „kvintet“ vodio mušku utakmicu. Dešava se i to.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име