Nadalje samo sa igračima iz sopstvene sredine
Nadalje samo sa igračima iz sopstvene sredine

Tronedeljna odbojkaška pauza zbog epidemiološke situacije   prekida se ovog vikenda, ali se kraj Tise produžava i narednih dana!?

Utakmice devetog i desetog kola Prve B lige Srbije protiv Madenovca i Užica odložene su zato što je par igrača Bečeja zaraženo korona virusom i u dvonedeljnoj su izolaciji, pa će ekipa imati nešto dužu pauzu. Takmičarska komisija OSS će odlučiti kada će odložene utakmice biti odigrane, a najverovatnije pre početka nastavka prvenstvene trke u februaru.

Bečejci su prvu pauzu iskoristili da poprave nivo ionako dobre forme pre prekida prvenstvene trke. Podsetimo, momci sa Tise su pre pauze zabeležili pobedonosni het – trik. Savladali su u Aranđelovcu Šumadiju sa 3:1, istim rezultatom pobedili kod kuće Topličke vitezove iz Kuršumlije, a onda su u Loznici savladali istoimenu ekipu s maksimalnih 3:0. Iz tog ugla gledano, pauza je naišla u nezgodan čas. Produženje vremena bez takmičarske odbojke, a sad i bez obolelih igrača na treninzima, pogotovo ne ide u prilog Bečejcima.

U međuvremenu Bečejci su ostali i bez pouzadanog primača Stefana Radevića, jer se mladi reprezentativac Crne Gore vratio kući, pa će u daljem toku prvenstva igrati samo sa igračima koji su ponikli kraj Tise.

-Ostali smo sa sopstvenim kadrom i jedna smo od retkih ekipa u saveznom stepenu takmičenja, ako ne i jedina, koja igra isključivo sa igračima poniklim u matičnoj sredini, ponosno ističe predsednik MOK Bečej Vasa Džigurski i dodaje. Startovali smo sa par igrača sa strane i nije išlo baš najbolje. Ako se napada prvo mesto i viši stepen takmičenja, onda angažovanje igrača sa strane ima smisla. Ali, kada se bori za plasman u sredini tabele, onda je to idealna prilika da se ukaže šansa igračima iz svoje sredine. Mi smo se opredelili za ovu drugu varijantu.

Dodajmo da se jesenji deo prvoligaškog B karavana završava poslednjeg decembarskog vikenda, kada Bečejci gostuju u Bavaništu istoimenom posledjeplasiranom rivalu, eto prilike da se zabeleži pobedonosni „poker“. O Mladenovčanima i Erama će se razmišljati kad dođe vreme za to.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име