Detalj iz igre protiv Sremaca | Foto: Vlastimir Jankov
Detalj iz igre protiv Sremaca | Foto: Vlastimir Jankov

Odbojkaši Bečeja su osvojili prvi set u novoj sezoni, ali i posle tri kola nemaju nijedan bod. 

Očekivalo se da će u sudaru sa podmlađenim Srem Itonom iz Sremske Mitrovice prekinuti nisku poraza, jer je trener Slobodan Galešev prvi put imao na raspolaganju sve igrače, ali se očekivanje nije ostvarilo. Uknjižen je treći poraz u sezoni rezultatom 1:3, a po setovima je bilo 20:25, 19:25, 25:23, 22:25.

U prvom setu je do 17:17 bila rezultatska klackalica, a onda su Sremci napravili seriju od 5:0 i zadržali je do kraja seta. Drugi set je bio neizvestan do 19:19, a onda gosti beleže seriju od 6:0 i završavaju set.

Trener Slobodan Galešev i igrači u tajm autu | Foto: Vlastimir Jankov
Trener Slobodan Galešev i igrači u tajm autu | Foto: Vlastimir Jankov

U trećem setu su mladići sa Tise sve vreme imali rezultatsku prednost od nekoliko poena i kad je na semaforu bilo 22:17, očekivalo se da rutinski privedu kraju set i pokušaju u narednom da preokrenu vodu na njihovu vodenicu, ali su opet naglo popustili u finišu seta i dozvolili da se rival primakne na 24:23.

Međutim, uspeli da osvoje prvi set u sezoni. Iako su teško došli do pobede u trećem setu, očekivalo se da će imati snage da preokrenu tok utakmice i pokušaju da osvoje, makar, dva boda u taj breku, ali… Bilo je tesno do 21:21, a onda katastrofalno loša tri smeča i gosti dolaze do meč lopte, koju nisu iskoristili, ali je zato mladi Stefan Mitrović servisom u mrežu rešio pitanje pobednika.

Ne treba biti mnogo mudar i zaključiti da je izuzetno loš servis bio ključni razlog poraza od Sremaca. Gotovo da nema igrača koji nije iz servisa zakucao loptu u mrežu, a „istakao“ se Veselin Džigurski, od koga se to najmanje očekivalo, jer je on, bez ikakvog dvoumljenja, „numero uno“ aktuelnog sastava Bečeja. Analize će pokazati tačno, ali mislim da nisam daleko od istine ako kažem da su Bečejci pogrešnim servama „poklonili“ jedan set rivalu, a to je zaista veliki luksuz kad se sretnu dva podjednaka rivala. Kad se takve i tolike greške naprave samo u jednom parametru, onda je svako drugo nabrajanje nepotrebno.

U nedeljno predvečerje startna postava Bečeja bila je: kapiten Nikola Džigurski, Stefan Mitrović, Dušan Gajičić, Vlastimir Lukić, Đorđe Rakić, Veselin Džigurski i libero Aleksa Marošanović, na kratko su ulazili Miloš Radovanov i Dejan Brankov, a priliku da zaigraju nisu dobili Dušan Bogdanov, Marinko Vojnović i Miloš Rakić.

U narednom četvrtom kolu Prve B lige Bečejci gostuju u Vršcu i sastaju se sa Banatom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име