Odbojkaši Bečeja su, prema očekivanju, u petak zabeležili u Vrbasu pobedu maksimalnim rezultatom 3:0 (25:16,25:17,25:20) i tako su na najlepši mogući način završili debitantsku sezonu u Republičkoj ligi – grupa „sever“.

Poslednju utakmicu odigrao je samo sedmočlani sastav: Nikola Džigurski, Milovac, Januzović,  Ćorluka, Koković, Lukić i Rakić, ali je i to bilo dovoljno za ubedljivu pobedu. Već sutradan su, u svojoj staroj bazi na farmi „Rakić“, održali zajedničko druženje sa sponzorima i prijateljima kluba. Bila je to prilika i za analize urađenog u završenoj sezoni, ali i planovima za novu sezonu.

Osvojeno drugo mesto sa skorom od 13 pobeda i pet poraza, set razlikom 44:19 i osvojenih 39 bodova je plasman bolji od najavljenog i očekivanog. Zasluženog pravaka Futoga ispratili su u Prvu A ligu, a oni, kao drugoplasirani, igraće u novoj sezoni u novoformiranoj Prvoj B ligi.

-Ovo je najveći uspeh u istoriji bečejske odbojke, čime je, smatram, sve rečeno. Ova deca su opravdala uložen trud i materijalna sredstva nas starijih. Mnogi su vrteli glavom kada smo najavljivali lepše dane odbojke u Bečeju, ali smo svima dokazali da je uz vredan rad sve dostižno. Najveća vrednost svega je što imamo kvalitet i u mlađim kategorijama, što znači da ne treba brinuti za budućnost odbojke u Bečeju. Još samo kada bi imali zaslužen tretman u svojoj sredini… ostaje nedorečen predsednik kluba Vasa Džigurski.

Iskreni da budemo, plasman u Republičku ligu grupa „sever“ bila je nepoznanica za sve, pa čak i ljude u klubu. Uz to, nisu mogli da računaju na sve igrače zbog povreda, a i raspored na startu je bio takav da su igrali s najboljima. Zabeležili su poraze i mnoge bi to demolarisalo. Njih, za divno čudo, nije. Stisli su zube, usledila je jedna, druga, treća pobeda… I epilog je poznat.

-Vreme je bilo naš saveznik. Kako je prvenstvena trka odmicala, jedan po jedan igrač nam se oporavljao, igrali smo sve bolje i bodovni saldo nam se uvećavao. To je najbolja potvrda da smo imali kvalitetnu ekipu, sastavljenu od dobrih igrača i ljudi, koji su stvorili homogenu celinu. Kada bi nam neko, zbog raznoraznih obaveza, izostao, u ekipu su uskakali naši kadeti, koji dobro guraju u Prvoj vojvođanskoj ligi, i na taj način nam pomogli, a i sami sticali dragoceno iskustvo. Svaka analiza se svodi na to da smo imali sjajnu sezonu, jasan je trener-igrač Nikola Džigurski.

Nova sezona je daleko, ali da bi je spremno dočekali mora se već razmišljati o njoj. Jer, novoformirana Prva B liga će biti daleko zahtevnija i kvalitetnij, pravi izazov. U njoj će biti četiri bivša prvoligaša i po dve ekipe iz četiri grupe Republičkih liga.

-Jedno je sigurno, moraćemo sa svakim od 11 rivala da pružimo maksimum. Nisam razgovarao na temu nove sezone s igračima, ali bih voleo kada bismo svi ostali na okupu. Jer, momci su sjajni i kao igrači i kao ljudi, stvorili smo prepoznatljivu igru i izvanrednu harmoniju u i oko kluba. Međutim, plašim se da to neće moći, pošto par igrača sa strane ne mogu da usklade obaveze na fakultetu i u klubu. I ove sezone smo taj problem jedva prevazilazili, čak po cenu da manje treniraju, već samo igraju utakmice. U novoj ligi to neće moći, jer je zahtevnija po svim osnovama. Sve zavisi i od toga hoće li lokalna samouprava prepoznati naš trud i činjenicu da ćemo sada biti sportski ambasadori grada po čitavoj Srbiji. Naravno, potrebna nam je finansijska podrška, jer ne mogu ovdašnjih par preduzetnika sami na svojim plećima da nose teret života kluba, zaključuje Nikola Džigurski.

Dodajmo na kraju da su teret u minuloj sezoni izneli iskusni Milan Aćimović, Slobodan Barački, Dušan Junuzović, Nebojša Milovac, Miloš Petrović, Kosta Stanković, Veselin i Nikola Džigurski, te mladići Bratislav Jelić, Ognjen Koković, Vlastimir Lukić, Đorđe Rakić, Miloš Radovanov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име