Posle okršaja svi su bili umorni i prezadovoljni | Foto: Vlastimir Jankov
Posle okršaja svi su bili umorni i prezadovoljni | Foto: Vlastimir Jankov

Novo izdanje odbojkaša Bečeja prijatno je iznenadilo malobrojne navijače na tribinama ovdašnjeg „hrama sportova“ i neprijatno goste iz Novog Sada, koji u prvih šest kola nisu osetili gorčinu poraza, a onda su kraj Tise „popili pelen“. Jer, Bečej je pobedio Novi Sad maksimalnim rezultatom 3:0 (25:20, 25:16, 25:20).

U našem narodu slovi krilatica „jedna lasta ne čini proleće“, ali tri laste… Na vreme su u klubu shvatili da je preveliko breme svaljena na nejaka plaća bečejskih mladića, bar u ovom trenutku, pa su se dali u poteru za iskusnim igračima. Lako je bilo privoleti Grujicu Ćorluku da se aktivira, jer je on već nekoliko godina u sastavu Bečejaca bio i odmah se adaptirao. Sudeći prema meču s Novosađanima, pun pogodak je postignut angažovanjem libera Stefana Adamovića iz Kikinde i primača Nenada Škorića iz Vršca. Prijem je postao daleko, daleko bolji, a onda su mogle da se razviju razne kombinacije u napadu, pa je kvalitet Veselina Džigurskog došao do punog izražaja, a Nikola Džigurski je mogao da razigra, pored brata Veselina i trojice novajlija, i mlađanog Đorđa Rakića, Vlastimira Lukića, a u jednom momentu i Dušana Gajičića, koji je ušao u igru zabeležio poen, i vratio se na klupu.

Da je neko ko ne poznaje ekipe zalutao na utakmicu Bečejaca i Novosađana, a da je znao samo njihov položaj na tabeli, sigurno bi imao dijametralno suprotno mišljenje o tome ko je ko. Bečejci su u prvom i drugom setu sve vreme dominirali. U trećem setu gosti su bolje otvorili igru, na semaforu imali prednost od sedam poena (7:14), ali je onda sve počelo da „se topi“, posle 18:18 bila je rezultatska klackalica do 21:20, a onda je  voda tekla samo na bečejsku vodenicu i set je završen rezultatom 25:20.

Nisu krili zadovoljstvo momci sa Tise, a ni članovi rukovodstva kluba, jer se sada potvrdilo da su ispravno postupili kad su se usred prvenstva odrekli usluge trenera i dali u potragu za igračima. Ipak, jedna lasta ne čini proleće, a tri će u velikoj meri popraviti jesen.

Pre utakmice s Novosađanima vladala je neizvesnost | Foto: Vlastimir Jankov
Pre utakmice s Novosađanima vladala je neizvesnost | Foto: Vlastimir Jankov

Trener-igrač Nikola Džigurski je protiv Novosađana, pored sebe i brata Veselina, u startnu postavu uvrstio trojicu novajlija, Grujicu Ćorluku, Nenada Škorića i libera Stefana Adamovića, te dvojicu „junoša“ Vlastimira Lukića i Đorđa Rakića. Na kratko je priliku dobio i Dušan Gajičić, a ovoga puta nisu ulazili u igru Marinko Vojnović, Stefan Mitrović, Miloš Radovanov i Miloš Rakić.

Mislilo se da će okršaji protiv dve vodeće ekipe aktuelne prvenstvene trka prvoligaškog B karavana, Novog Sada i Loznice, biti utakmice u kojima će se novi sastav Bečeja uigravati za naredne rivale, ali posle okršaja i ubedljive pobede protiv Novosađana, sada su nešto promenjene aspiracije pred subotnji okršaj sa Lozninačima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име