Sedmi Osmomartovski festival odbojke u Bečeju okupio je više od 600 mladih odbojkašica iz zemlje. Igralo se na 12 terena, u šest kategorija, učestvovalo je 100 ekipa iz 20 klubova. Organizator tradicionalne sportske manifestacija u hali sportskog centra ŽOK Bečej zadovoljan je odzivom učesnika, ali i rezultatima koji su postignuti.

Prema rečima trenera ŽOK Bečej Saše Bakića, turniri ovakvog tipa odlična su prilika da se deca upoznaju i da vežbaju.

– Redovno nam dolaze klubovi iz cele Vojvodine. Naša deca i njihova deca treniraju redovnije, druže se, zaista ne znam šta bi bilo bolje za njih od ovakvih turnira, rekao je Bakić.
Nađa Grozdanović, ranijih godina borila se za medalju na osmomartovskom festivalu, a sada je izvan terena, u ulozi sudije.
– Razumem one sudije koje su bile malo napete kada sam ja igrala, a znam i kako je deci. Znam da će se oni sigurno ovde zabaviti i dosta toga naučiti. Ovde dosta može da se vežba tehnika i timski rad, kazala je mlada sportistkinja.
Mlade takmičarke ŽOK-a Bečej jedva čekaju da posle turnira ispričaju utiske roditeljima i porodici. To što se festival održava u Bečeju bila je prilika da ih sa tribina bodre upravo najbliži.

Reakcije gostujućih ekipa i ljudi koji su prisustvovali na turniru su pozitivne. Osmomartovski festival u Bečeju, od početka organizovanja, ne zaobilaze odbojkašice ŽOK Vrbas.
– Deci 2007, 2008. godište je ovo prvi kontakt sa takmičenjem, još razbijaju tremu, a ima i onih koji su stariji i koji nadograđuju svoje znanje. Mnogo je dobar turnir za najmlađe takmičare. Drago mi je da je masovniji, uvek se rado odazovemo, objasnio je Slobodan Vignjević, trener ŽOK Vrbas.

Domaćin turnira ŽOK Bečej može biti zadovoljan i postignutim rezultatima u takmičarskom delu.

Odbojkašice rođene 2003. godine osvojile su zlatnu medalju, za najboljeg tehničara proglašena je Selena Šibalić, najbolji server je Jovana Stanojev, a najbolja igračica je Ksenija Petković. Srebrnu medalju osvojile su Bečejke rođene 2006. godine. Anđela Nikolić je proglašena za najboljeg primača, a najbolji server je Nikolina Braun.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име