Odbojka: Pobeda kao imperativ

0
50
Za Bečejce je svaka utakmica kvalifikaciona | Foto: Vlastimir Jankov
Za Bečejce je svaka utakmica kvalifikaciona | Foto: Vlastimir Jankov

Porazom u Sremskoj Mitrovici od Srem Itona, odbojkaši Bečeja su sebi nametnuli novo breme. Sada im se pobeda nameće kao imperativ u subotnjem okršaju sa vršačkim Banatom. U protivnom, borba za opstanak u Prvoj B ligi Srbije je neminovna. Opstanak neće biti obezbeđen i ako se pobede Banaćani, ali je sve daleko opipljivije.

Nisu ni Vrščani, bez obzira na šestu poziciji na tabeli, bez bojazni za opstanak, ali je malo verovatno da njihovih 19 bodova neće biti dobra osnova za bezbrižnost.

Bečejci sa svojih 15 bodova imaju samo tri više od pomenutih Sremaca i dva od Topličkih vitezova, kojima u narednom kolu gostuju u Kuršumliji. Znači, momcima sa Tise iz vikenda u vikend predstoje, uslovno rečeno, kvalifikacije. Teško je igrati s tim opterećenjem, ali sami su krivi što su u takvu situaciju dospeli.

Olakšavajuća okolnost pred subotnju utakmicu, koja počinje u 18 sati, mogla bi da bude činjenica da je, upravo iz Vršca, tokom ove sezone stigao iskusni Nenad Škorić, pa će saigračima do tančina „otkriti“ igru rivala.

Otežavajući faktor je, opet, povreda ramena najboljeg igrača Bečejaca Veselina Džigurskog, koji u svaki meč ulazi rezervisano i nije maksimalno iskorišćen u igri.

-Imamo još otežavajućih faktora. Prvo, libero Stefan Adamović, koji je u toku sezone stigao iz Kikinde, je van forme i neće se skidati. Trojica mladića, Dušan Gajičić, Vlastimir Lukić i Miloš Radovanov su čitave nedelje s temperaturom i pitanje je na koga ću od njih, i da li ću, moći da računam. No, bez obzira na sve, moramo stisnuti zube i dati maksimum na terenu, jasan je trener – igrač Nikola Džigurski.

U nimalo lakoj situaciji, odbojkašima Bečeja bi dobro došla podrška sa tribina. Ponovimo, utakmica se igra u subotu, 10. februara, sa početkom u 18 sati. Tribine „hrama sportova“ kraj Tise željno čekaju svakog dobronamernog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.