Muški odbojkaški klub Bečej ne teži nikakvim „bumovima“ ni „lomovima“, već mirno gradi, ciglu po ciglu, svoju „tvrđavu kraj Tise“.

Tako je bilo lane, kad ulaskom u Prvu B ligu nisu pojurili za angažovanjem iskusnih igrača, već su se upustili u prvoligašku avanturu, uglavnom, sa svojim igračima i stručnim stabom. Mnogi su vrteli glavom, ali bečejska deca su ispunila klupska očekivanja. Pogotovo u prvom delu prvenstvene trke, kad su zabeležili šest pobeda i četiri poraza. U nastavku su imali objektivnih poteškoća u pripremnom periodu, što je ostavilo traga u rezultatu, pa su dopisali samo dve pobede, uz 10 poraza, od kojih dva u taj-breku.

-Osnovni cilj smo ispunili, jer smo u debitantskoj sezoni zadržali prvoligaški status, iskren je predsednik kluba Vasa Džigurski. Ali, nije samo to naš uspeh. Juniorska ekipa je druga u Vojvodini, a kadetska treća, i obe će se naći na državnom prvenstvu. To je naše blago. Odmah da dodam da smo ovogodišnju sezonu izgurali sa samo jednim igračem sa strane, Grujicom Ćorlukom, a u novoj sezoni ćemo igrati samo sa našom decom. Ali, nećemo biti bez ljudi sa strane, pošto smo angažovali trenera Slobodana Bucu Galeševa. Reč je o iskusnom stručnjaku, koji je čitav život posvetio našem sportu i klupska čeljad treba da budu presrećna što će sarađivati sa trenerom od kojeg, zaista, imaju šta da nauče.

Ne treba trošiti reči na predstavljanje novog kormilara „tiskog broda“ Slobodana Galeševa. Ko iole prati odbojku, zna da je reč o „čoveku odbojke“.

-Poslednjih pet godina sam igrač i trener u klubu, što je veliko opterećenje. Dobro sam razmislio kad sam predložio rukovodstvu kluba da me rasterete trenerskih obaveza, kako bih mogao više da se posvetim obavezama na terenu. Drago mi je da su prihvatili moj predlog da stručni rad prepuste stručnjaku kalibra Slobodana Galeševa, koji gde god da je radio ostavljao je pozitivan trag. Svi u klubu možemo mnogo toga da naučimo od Galeševa. Videće se to već na početku nove sezone, razmišljanje je dosadašnjeg trenera-igrača i ubuduće samo igrača Nikole Džigurskog.

Kao čovek odbojke, Slobodan Galešev je bio upoznat s usponom Bečejaca, ali je o stvarnom potencijalu mogao da sazna nešto više tek minulih dana.

-Prošle nedelje sam bio u Bečeju i na treninzima upoznao potencijal budućih mladića s kojima ću raditi. Raduje me činjenica da su svi igrači na koje ću računati u narednoj sezoni daca Bečeja, da će u svakom trenutku biti u mogućnosti da se posvete sportu koji su izabrali. Upravo od te posvećenosti zavisi njihov dalji napredak, jer potencijal i talenat poseduju. Prvi efekat zajedničkog rada videće se već na juniorskom prvenstvu države, koje se održava u maju, konstatuje trener Slobodan Buca Galešev (67) po preuzimanju komande nad „bečejskim odbojkaškim brodom“.

Valja dodati da će Bečejci u narednoj sezoni igrati samo s dvojicom seniora, braćom Veselinom i Nikolom Džigurski, a ostali su, uglavnom, još uvek kadeti. Znači, perspektiva je tu, te klub ne treba da brine o budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име