Sa današnje sednice Skupštie opštine Bečej | Foto: V. Jankov

Predlog Komisije za dodelu godišnjih „Prvoavgustovskih nagrada“ i zvanja počasni građanin opštine Bečej, koje se dodeljuje svake pete godine, prihvaćeno je jednoglasno na današnjoj 12. sednici Skupštine opštine Bečej i predsednik opštine Dragan Tošić uručiće priznanja u vidu plakete u nedelju, na svečanoj sednici povodom Dana opštine, koja je zakazana za 10 sati.

Shodno odluci odbornika bečejskog parlamenta, treće zvanje počasni građanin opštine Bečej u novom formatu, pripalo je frontmenu muzičkog benda „Eva Braun“ i osnivaču i predsedniku humanitarne roditeljke organizacije DMD (Dišenova mišićna distrofija) Goranu Vasoviću.

Kada su godišnje „Prvoagvustovske nagrade“ u pitanju, ove godine će biti dodeljeno sedam. Četiri su kolektivne, Dom zdravlja Bečej, Krug intelektualaca „Braća Tan“, Kuglaški klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta i bečejska Osnovna škola „Petefi Šandor“, a tri pojedinačne, likovni umetnik iz Bačkog Gradišta Čaba Rideg, generalni direktor kompanije KWS dr Pavle Sklenar i renomirani violinista Đula Tol.

Na istoj sednici su doneta rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej, konkretno prodaji nekoliko pacela u priobalju Tise namenjene sportsko-rekreativnom i turističko-ugostiteljskom sadržaju. Ponuda je stigla od kompanije Duna Improvment, koju zastupa direktor Andraš Balint. Po okončanju ovog kupoprodajnog posla, opštinska kasa bi trebala da bude punija za oko 98 miliona dinara, a po realizaciji ambicioznog poduhvata pomenutog investitora Bečej bi, najzad, trebalo da dobije sadržajno bogat prostor u atraktivnom delu grada, koji decenijama zvrji prazan.

Data je, između ostalog, i saglasnost na odluku Upravnog odbora Gradskog pozorišta Bečej na raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora. Kako je svih 15 tačaka dnevnog reda bez rasprave jednoglasno usvojeno, 12. zasedanje bečejskog parlamenta završeno je za tridesetak minuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име