Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su na trećoj sednici drugi rebalans budžeta opštine Bečej za 2020. godinu.                                                                                        

Budžet opštine Bečej bi prema novim izmenama trebalo da iznosi 1.898.512.000 dinara, budući da se, kako je predsednik opštine Dragan Tošić rekao novinarima, opštinska kasa bolje puni u odnosu na prve izmene u maju ove godine.

Odbornici nisu prihvatili ponudu firme „Aliska tera“ iz Seksarda, manjinskog partnera u vlasništvu „Potisja“ doo Bečej, da opština Bečej, po pravu preče kupovine, za oko 120.000 evra kupi njen deo i da u potpunosti bude vlasnik ovog komunalnog preduzeća.

To, kako je predsednik opštine obrazložio za skupštinskom govornicom, nije u skladu sa propisima budući da bi se kupovinom preostalog dela formiralo još jedno javno preduzeće. Sada „Aliska tera“ može da ponudi svoj udeo od 49 odsto trećem licu, ali ne po manjoj ceni  i uslovima koje je nudila opštini Bečej.

U kabinetu predsednika opštine Bečej radiće njih šestoro, od čega dva pomoćnika, dok je planirano da opštinska uprava Bečej dobije i zamenika načelnika, za šta će, kako nam je predsednik opštine rekao, za desetak dana biti raspisan konkurs.

Lokalni parlament u Bečeju sada ima tri odborničke grupe, i to onu Srpske napredne stranke (SNS) čiji je predsednik Atila Horvat, a zamenik Dragan Lazić, Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) na čijem je čelu Viktor Molnar, a zamenik Zoltan Kiš. Jednu odborničku grupu čine i dva odbornika Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) na čijem je čelu Nenad Tomašević i jedan odbornik Lige social – demokrata Vojvodine, njegov zamenik.

Dosadašnji odbornik „Vojvođanskog fronta“, odnosno LSV-a u bečejskoj skupštini, Ferenc Tot radiće u kabinetu predsednika opštine u oblasti populacione politike, dok je na njegovo mesto došao Željko Stankov.

Sudeći prema odborničkim grupama u lokalnoj skupštini koje su formirane, deo vlasti nije samo Socijalistička partije Srbije, koja, doduše, ne glasa protiv odluka na dnevnom redu.

U Skupštini opštine Bečej formirana su i njena radna tela, a usvojena je Odluka o pravima u socijalnoj zaštiti iz nadležnosti opštine Bečej.

 

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име