Na osnovu polemike o radu Opšteg udruženja preduzetnika Bečej koja je počela za skupštinskom govornicom 18. 11. 2013. godine na XVI zasedanju Skupštine opštine Bečej, dan kasnije, 19. 11. 2013. u Vašem mediju je objavljen „Demanti na objavljene informacije“ od strane OUP Bečej koji je prepun poluinformacija.

Radi tačnog i istinitog informisanja svih građana opštine Bečej, kako ne bi bili dovedeni u zabludu, prinuđen sam da se još jednom oglasim i dam punu informaciju o radu i stanju u OUP Bečej.

Sekretar udruženja je podneo ostavku pre desetak meseci ali je i dalje potpisnik u Agenciji za privredne registre. Rukovodstvo na čelu sa predsednikom OUP Bečej za tih desetak meseci nije ni pokušalo da prevaziđe nastali problem a kamoli da sazove sednicu Skupštine. OUP Bečej nema otvoren budžetski račun tj. račun u trezoru, a od opštine traži finansijska sredstva za svoj rad. Svi korisnici budžetskih sredstava i oni koji imaju takvu nameru znaju za ovu činjenicu. Jedino u OUP Bečej ne znaju za to, tako da u skorašnjoj situaciji kada su tražena sredstva od opštine za određene popravke, na žalost i pored dobre volje, nije postojala mogućnost. Od devet članova Izvršnog odbora dvoje je podnelo pismene ostavke, a jedan je nažalost preminuo.

Sve ovo napred navedeno jesu razlozi zbog čega OUP Bečej ne može da funkcioniše, ili funkcioniše loše.

I pored nesuglasica, u četvrtak 05.12. 2013. godine u kabinetu sam primio na razgovor predsednika udruženja i sve ovo navedeno predočio i njemu. Dobio sam uveravanja da ce se sednica Skupštine održati u narednih desetak dana i da će biti izabrani novi članovi u rukovodstvu udruženja. Verujem da će udruženje nakon toga biti bolje i jače organizovano i da će sa novom energijom biti još aktivnije, a sve u cilju razvoja preduzetništva u Bečeju.

Uvek sam spreman da popričam sa članstvom OUP Bečej, da zajednički pronađemo rešenja, kako bi bili partneri u pravom smislu te reči. Činjenica da u Opštinskom veću postoji član zadužen za privredu i preduzetništvo, Dragan Kovačev, ide u prilog opredeljenju lokalne samouprave za dalji razvoj ovog bitnog sektora.

Vrata mog kabineta širom su otvorena za preduzetnike i ne samo za njih. Spreman sam da, kao i moji saradnici, svakog ko ima dobre i dobronamerne ideje i projekte saslušam i da pokušamo da nađemo modele za realizaciju istih.

Vuk Radojević

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име