Do rešenja decenijskog problema, odnosno početka realizacije projekta prve faze vodozahvata i priključnog cevovoda, meštani Bačkog Petrovog Sela moraće da sačekaju sledeću godinu. Naime, kako nam je zamenica predsednika opštine Bečej Eržebet Kinka potvrdila, investicija finansirana od novca Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odlaže se za narednu godinu.

Podsetimo, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelila je sredstva za realizaciju projekata u Bačkom Petrovom Selu kojima bi trebalo da budu rešeni decenijski problemi u tom naseljenom mestu opštine Bečej. Uprava za kapitalna ulaganja je za prvu fazu vodozahvata i priklјučnog cevovoda u naselјu, namenila 46.828.413 dinara. Pored toga, proleća ove godine Uprava je namenila i 1.573.253 dinara za izgradnju saobraćajnice u Rečo Janoša u Bačkom Petrovom Selu, a ta investicija je u toku.

Inače, prethodni problem u vezi sa radovima na vodozahvatu u Bačkom Petrovom Selu, a u vezi sa svojinom bunara, rešen je u korist lokalne samouprave u Bečeju.

Detaljnije informacije u vezi sa projektom u Bačkom Petrovom Selu redakcija portala MojBečej.rs očekuje uskoro od predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića.

Snabdevanje stanovništva u Bačkom Petrovom Selu vodom trenutno se obavlja iz mreža mikrovodovoda, koji su od 2008. godine međusobno povezani u jedan sistem. Svaki od mikrovodovoda ima po jedan bunarski vodozahvat. Bunari kaptiraju vodonosne horizonte na dubinama između 180 i 360 metara. Svi bunari zahvataju tzv. žutu vodu”, a formirani su od 1962. godine do 1986. godine. Izdašnost bunara se kreće u opsegu od 0,5 i 4 litre u sekundi, u zavisnosti od prečnika bušotine. Bunari su opremljeni većinom klipnim crpnim agregatom zanatske izrade, koji su tehnički dotrajali i čije održavanje predstavlja poseban problem zbog nedostatka rezervnih delova. Veliki problem je i kontinualno opadanje izdašnosti bunara, zbog čega u letnjem periodu nema dovoljno vode u špicevima potrošnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име