U okviru Zimske škole informacionih tehnologija krajem prošle sedmice održan je prvi deo intenzivnog MikroTik treninga koji je polaznike upoznao sa osnovama mrežnih tehnologija, odnosno, sa MikroTik RouterOS operativnim sistemom. Polaznici koji su nakon četvorodnevnog treninga položili test, osim što su dobili sertifikat koji je priznat u svetu, ubrzo nastavljaju sa drugim delom obuka.

Inače, MikroTik sertifikati predstavljaju jednu od najznačajnijih potvrda znanja i veština u oblasti mrežne administracije, a znanja za koja oni garantuju smatraju se neophodnim za sve vrhunske IT stručnjake. Udruženje građana „Tako kul“ u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih realizuje ovaj trening u okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade“.

-Znao sam dosta o mrežama, ali, ovo je jedan vrlo specifičan segment mreža. Mikro tik ruteri su veoma zastupljeni i zato je meni ova obuka i zanimljiva i smatram da je potrebna, kao i da je ovo bila jedinstvena prilika da naučimo s tim u veui nešto i da probamo da dođemo do sertifikata koji su širom sveta priznati, rekao nam je jedan od polaznika Miloš Džigurski.

Nikola Labović ove godine u okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade“, odnosno Zimske škole informacionih tehnologija pohađa, pored MikroTik obuke i obuku veb dizajna.

-Mnogo mi znači što mogu da učestvujem na ove dve obuke. Obuka za kreiranje i administriranje mreža mi znači i u nastavku školovanja, a isto tako i obuka veb dizajna, rekao je Nikola Labović.

On pozdravlja organizovanje Škole informacionih tehnologija i mogućnost da što više mladih u Bečeju nauči nešto iz oblasti informacionih tehnologija što će im koristiti u budućnosti.

Osim usavršavanja u oblasti mrežne administracije, u okviru Zimske škole informacionih tehnologija mladi, između ostalog, imaju priliku da besplatno pohađaju i obuke veb i grafičkog dizajna, kao kancelarijsko poslovanje i knjigovodstvo, te škole jezika sredine.

Projekat „Jednaka šansa za sve mlade“ finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име