Jovani Ječanski iz bečejskog kluba Svim Star i Borisu Fermanoviću iz subotičkog kluba Spartak Prozivka prija voda „panonske princeze“. Pre tri nedelje bili su pobednici maratona na 3.000 metara u okviru Festivala na Tisi – Tanderbal, a sada su ponovili uspeh i na Velikogospojinskom maratonu dugom 10.000 metara od Bečeja do Novog Bečeja.

-Razlika je bila jedino u dužini trke i vremeskim uslovima. Prvu trku smo isplivali u toploj vodi po suncu, a današnja je bila po oblačnom vremenu, složili su se pobednici.Deonica od 10 kilometara privukla je 29 takmičara. Posle Jovane Ječanski, u ženskoj konkurenciji je kao druga u ciljnu ravninu doplivala Bečejka Karolina Tot Hasnoši, koja pliva za Maraton iz Bačke Topole, a treća je bila Slađana Tomić Gostojić, čanica zrenjaninskog Proletera. U muškoj konkurenciji iza Borislava Fermanovića stigao je član bečejskog kluba Svim Star Erik Pešti, a treći je bio Filip Zavišić iz subotičkog kluba Spartak Prozivka.

U drugoj trci zadovoljstva, dugoj 2.500 metara, od ostrva između dva Bečeja do plaže u Novom Bečeju učestvovalo je 48 takmičara. U ženskoj konkurenciji pobedila je Bečejka Milena Popov, koja brani boje VK Palilula iz Beograda, druga je bila Petra Čajkaš iz Spartak Prozivke, a treća Reka Varga iz bečejskog Svim Stara. U muškoj konkurenciji pobedio je Lajoš Komar iz Segedina, drugi je bio Bečejac Atila Beretka, a treći Igor Gašpar iz Budimpešte.

I ovaj maraton održan je u organizaciji Saveza za daljinsko-maraton i masters plivanje Srbije uz nesebičnu pomoć turističkih organizacija dva Bečeja i Organizacionog odbora Velikogospojinskih dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име