Kolovoz u ulici Generala Drapšina u Novom Miloševu koji je uništen usled dugogodišnje upotrebe, ojačan je prethodnih dana. Saša Vojnović, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej zadužen za komunalne delatnosti kaže da je NIS za rekonstrukciju kolovoza, odnosno postavljanje novog sloja, izdvojio 3,5 miliona dinara.

– To je malo para, to su sredstva za dve ulice. Imamo još dve ulice do kraja Novog Miloševa, odnosno do obodnog kanala, a kasnije se nastavlja i uski put, koji je i upisan kao NIS –ovo vlasništvo. Ni taj put nije u najboljem stanju, ali on je njihova briga, naveo je Saša Vojnović.

Sa NIS –om je takođe potpisan sporazum o projektovanju novog puta između Novog Miloševa i Bašaida. Planirano je proširenje same trase puta. Vojnović je istakao da bi projekat trebao da bude završen u toku zime.

– Na proleće planiramo da održimo sastanak sa ljudima iz NIS – a, i da uradimo onaj deo puta koji je najgori, a to je od raskrsnice puta Kikinda – Zrenjanin do deponije isplake. Kasnije, kako put od novog mosta prema Bočaru bude imao veći intenzitet, trudićemo se da ga uvrstimo u regionalne puteve, odnosno u državne puteve drugog reda. Na taj način bi se o njemu starala država, a ne opština, pošto su naša sredstva vrlo ograničena. Taj projekat vredi pet miliona dinara.

Ovih dana očekujemo da NIS uplati novac, kako bi počeli sa radovima, a na proleće krenuli sa novim, objasnio je pomoćnik predsednika opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име