Opština Bečej će u akademskoj 2017/2018 godini, umesto predviđenih 50, stipendirati ukupno 87 studenata iz opštine Bečej, saopšteno je danas iz opštine Bečej.

Opštinsko veće je prilikom raspisivanja konkursa predvidelo stipendiranje 50 studenata koji ispunjavaju uslove propisane konkursnom dokumentacijom. Tokom trajanja konkursa ukupno je podneto 106 prijava.
Komisija za dodelu stipendija utvrdila je da 87 studenata ispunjava uslove za dodelu stipendija shodno odluci o stipendiranju studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine Bečej, te je ista predložila predsedniku oštine Bečej da donese rešenje o dodeli stipendija svim studentima koji ispunjavaju potrebne uslove za dodelu stipendije, znači i studentima koji se nalaze izvan broja koji je prvobitno određen (50), ukupno još 37 studenata.

Predsednik opštine i Opštinsko veće su imajući u vidu sa su u pitanju studenti koji redovno studiraju, studenti sa dobrim prosekom, za potrebe stipendiranja obezbedilo još 2.960.000 dinara (8.000 dinara po 10 meseci, za 37 studenata), a novim zaključkom odlučilo da se svim studentima koji ispunjavaju uslove dodeli stipendija.

 Dodajmo da su studenti koji su ostali „ispod crte“ pisali nadležnima u opštini, sa molbom da im se izađe u susret i da opština poveća broj studenata koje na ovaj način pomaže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име