Nakon meštana i meštanki Poljanica, priliku da na okruglom stolu sa predstavnicima opštine Bečej kažu svoje prioritete za budžet u narednoj godini, imali su žitelji Bačkog Gradišta.

Iako je odziv građana sa ovaj razgovor skroman, lista budžetski prioriteta je jasna – izgradnja biciklističke i pešačke staze prema Bisernom ostrvu, asfaltiranje više ulica i rekonstrukcija Save Kovačevića kao jedne od najdužih ulica u selu.

Prisutni građani i predstavnici mesne zajednice skrenuli su pažnju na komunalne probleme u selu, koji, kako je rečeno, ne moraju nužno se nađu na glasačkom listiću za akciju „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ već je sugerisano da se obrate nadležnim komunalnim i saobraćajnim službama.

Priliku da razgovaraju sa predstavnicima opštine i da ukažu na prioritete koje bi trebalo finansirati iz budžeta,

Formular za skupljanje budžetskih prioriteta za narednu godinu je dostupan na internet stranici participativni – budzet.rs.

Potom 7. novembra od 19 sati tu priliku imaju meštani Bačkog Petrovog Sela, narednog dana (8. novembra) će predstavnici lokalne samouprave ovim povodom posetiti mesnu zajednicu Radičević.

U Mesnoj zajednici Mileševo će se o budžetu na okruglom stolu govoriti 9. novembra od 19 sati. Za 10. novembar je planiran razgovor u Trećoj mesnoj zajednici, takođe od 19 sati. Druga mesna zajednice je po planu 15. novembra, od 17 sati, a istog dana će se u 19 sati će okrugli sto o budžetskim prioritetima biti organizovan od 19 sati.

Izborni vikend planiran je za 26. i 27. novembar, a rezultati bi se predstavili javnosti 28. novembra. Nacrt budžeta planiran je za 6. decembar, a građani će zatim imati priliku da dostave komentare, ali i da ih predstave na javnoj raspravi u zgradi opštine Bečej 21. decembra.

Podsetimo, građani opštine Bečej mogu da predlože u koje investicije opština Bečej naredne godine treba da uloži 50 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име