Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović uputio je danas u Novom Bečeju svim demokratama, novim demokratama, nevladinom sektoru, Živkoviću, svima onima koji danas gravitiraju političkom prostoru naspram Vučićeve vlade, poruku u vidu nove programske platforme.

 

„Tu je osnova za naše dalje razgovore, ko želi i smatra da ima snage da posle svega što je proživeo u Srbiji treba nešto da učini za sebe, svoju porodicu, prijatelje, sredinu u kojoj živi, samim tim za čitavu zemlju, neka nam se priključi“, poručio je Jovanović. On je u razgovoru sa regionalnim liderima Veroljubom Stevanovićem i Boškom Ničićem, generalnim sekretarom Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Nebojšom Rajkovićem, rediteljem Lazarom Stevanovićem i novinarom Dimitrijem Boarovim, predstavio programsku platformu „Okupljanje za Srbiju“, koja ima za cilj stvaranje uverljive političke alternative aktuelnoj vlasti.

Lider LDP je istakao da je u toj platformi predstavljen čitav niz konkretnih rešenja o kojima želi da razgovara sa svima koji su danas u političkom prostoru naspram Vučićeve vlade i izrazio očekivanje da će već tokom leta biti formulisan vrlo jasan program sa kojim će izaći pred građane i dodao: “Pre svega, to treba doživeti kao izraz naše odgovornosti i spremnosti, da preuzmemo na sebe sve one poslove koje Vučićeva vlada mesecima ostavlja nezavršenim. „Okupljanje za Srbiju“ je naš cilj. U tom okupljanju, pored stranaka koje staju iza ove platforme kao prvog koraka u definisanju programa, koji bi efikasno odgovorio na sve ono što danas muči Srbiju, vidimo stranke koje su javno iskazale spremnost da razgovaraju oko formiranja političke alternative, ali i sve one koji su nam potrebni, kako to ne bi bila politika koja bi ostala samo politička ideja, izrečena u jednom političkom programu, nego osnova za jednu evropsku, modernu, demokratsku, slobodnu Srbiju, spremnu da se suoči sa svakim problemom i efikasno ga reši.”

Jovanović je ukazao da su brojna, goruća ekonomska pitanja, ostala bez odgovora i da je na njih nužno efikasno odgovoriti u što skorijem periodu. On je ocenio da zemlja iz dana u dan tone u sve dublju krizu, i da je to vidljivo na svakom planu – u unutrašnjoj i spoljnoj politici, odnosu prema susedima, Evropi, Rusiji, ekonomiji, ljudskim pravima, građanskim slobodama, kulturi, međusobnim odnosima. Domaćin na današnjoj konferenciji za medije u okviru koje je predstavljena programska platforma „Okupljanje za Srbiju“ je bio Saša Šućurović, član predsedništva LDP i predsednik opštine Novi Bečej. On je istakao da su Novobečejci uvek davali podršku novim idejama: “Dokaz tome da je ideja Liberalno demokratske partije uvek imala podršku u Novom Bečeju je i to što je prvi predsednik neke opštine iz Liberalno demokratske partije bio izabran upravo u Novom Bečeju i tako je već tri mandata. Upravo zato, mislim da je dobra ideja što je ovo “Okupljanje za Srbiju” pokrenuto baš iz Novog Bečeja, da će sigurno uroditi plodom i da će biti uspešno, jer je Srbiji definitivno potrebna nova demokratska opcija koja će je izvesti na pravi put.”

Lider „Zajedno za Šumadiju“ Veroljub Stevanović ocenio je da je situacija u društvu alarmantna i da zahteva da se brzo reaguje. „Neophodno je da vlada izađe pred građane i da kaže ko je odgovoran za takvo stanje u zemlji. Prestanite da pričate o hapšenjima, raznim aferama, rektorima, odgovorite na pitanje šta se jede. Kako ćemo doći do novih radnih mesta?“, kazao je Stevanović.

Nebojša Rajković, generalni sekretar Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, u današnjem razgovoru je istakao da sindikati jednostavno moraju postati važan politički faktor u Srbiji. „Krajnje je vreme da autentitčne interese radnika predstavljaju njihovi autentični predstavnici.“, rekao je Rajković. Naredni susret predstavnika opozicije će biti održan početkom jula i tada će biti reči o stanju u Vojvodini, koje je, kako je ocenio predsednik LDP Jovanović, takvo da zahteva brze i efikasne odgovore, jer bi njihov izostanak doveo do destabilizacije prilika u čitavoj zemlji.

 

 

Izvor: Opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име