Foto: Ilustracija | Pixabay
Foto: Ilustracija | Pixabay

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Novi Bečej nakon saznanja iz medija da je 19. avgusta četrnaestogodišnje dete sa smetanjama iskočilo kroz prozor stana na trećem spratu i preminulo. Policija je uhapsila tri žene zbog sumnje da su učinile krivično delo napuštanja nemoćnog lica.

Zaštitnik građana je zatražio od Centra za socijalni rad Novi Bečej da najkasnije u roku od sedam dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja, između ostalog obaveštenje o toku postupka za zasnivanje hraniteljstva u kojem je maloletni dečak koji je preminuo smešten u hraniteljsku porodicu i razlozima za zasnivanje hraniteljstva.

Takođe, zatraženo je i obaveštenje o tome da li je Centar za socijalni rad Novi Bečej kontrolisao postupanje hranitelja prema hranjeniku, kao i sve činjenice koje su poznate centru za socijalni rad o okolnostima u kojima je maloletnik preminuo.

Dečak sa smetnjama pao je sa prozora stana na trećem spratu zgrade na travnjak dvorišta jedne zgrade u centru Bečeja. Policiju je o tome da dete leži ispred zgrade obavestio jedan mladić. Dečak je preminuo u kolima hitne pomoći na putu ka Kliničkom centru Vojvodine.

Policija je istog dana privela dečakovu starateljku  čije je prebivalište u Novom Bečeju i dve žene kojima ga je ostavila na čuvanje.

Prema našim saznanjima, sudija Osnovnog suda u Bečeju odbio je predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju za određivanje pritvora trima ženama.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име