Osamdesetak polaznika, uglavnom mladih, prisustvovalo je danas (1. mart) obuci za izradu biznis plana, koju je u velikoj sali opštine organizovala omladina Srpske napredne stranke (SNS) u Bečeju. Predavači iz Visoke škole modernog biznisa (MBS) iz Beograda priredili su predavanje u vezi sa pisanjem dokumenta koji, prema jednoj od definicija, predstavlja analizu poslovnog poduhvata.

 

– Ne možemo vas danas naučiti kako se prave biznis planovi, jer je za to potrebno više od jednog popodneva. Na fakultetima se to izučava i dva semestra. Međutim, možemo vam ukazati na to šta su osnovni elementi tog dokumenta, koje se greške najčešće javljaju kod sastavljanja i kako prepoznati da je plan dobro urađen, rekao je profesor Aleksandar Dejanović.

U drugom delu obuke predavač je bio prof. Dragan Vukasović, koji je govorio o „vitalnom delu biznis plana“. Naime, nakon uvodnog, usledilo je predavanje na temu finansijske analize, tačnije finansijsko – računovodstvenog dela, bez kog, kako je istaknuto, ovakva forma poslovne ideje, odnosno biznis plana, nije potpuna.

Prisutnima se na početku skupa obratio Dragan Lazić, predsednik omladine SNS. On je izrazio zadovoljstvo zbog posećenosti seminara i najavio da će ovakvih i sličnih obuka u buduće biti još.

Polaznicima će biti uručeni sertifikati o završenoj jednodnevnoj obuci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име