Prenosimo saopštenje Opštinskog odbora Demokratske stranke Bečej.

Dobro je za Bečej da ima dobro organizovane stranke, sa dobrim programima i aktivnim, kompetentnim ljudima koji mogu te programe pretvoriti u realnost. Dobro je za Bečej da se stranke nadmeću svojim kvalitetima i vrednostima koje zastupaju, na doličan način, da se građanima u kampanji obraćaju na svrsishodan i civilizovan način.

Nije dobro za Bečej kada se deca zloupotrebljavaju u političke svrhe, kada se obrazovne i vaspitne ustanove pretvaraju u političku arenu, kada se kroz te ustanove defiluje sa stranačkim simbolima i obeležjima. A mi smo svedoci da nam se to upravo događa pred očima i svi ćutimo: od roditelja, direktora tih ustanova, školskih saveta i odbora… Ako Predsednik opštine obiđe obrazovnu ustanovu i donese poklone deci je jedna vrsta angažmana, ili kada ta ista osoba u funkciji Predsednika političke stranke daruje decu i mazi ih po glavicama, to je druga vrsta angažamana, i to nedozvoljena, nemoralna i neetična! Zato apelujemo da se pod hitno sa tom praksom prekine, da se aktivisti i funkcioneri vladajuće stranke uzdrže od ovog dušebrižničkog delovanja, da ostave decu na miru, kao i njihove roditelje. Apelujemo na direktore javnih obrazovnih i vaspitnih ustanova da ne dozvole aktivnosti političkih stranaka u ustanovama za koje su zaduženi, koliko god bila jasna zavisnost njihove funkcije od volje političkih stranaka na vlasti. Jer, ako se sa tim ne stane postavlja se pitanje gde je kraj? Da li ćete kao direktori tih ustanova morati na posao dolaziti u majicama stranaka iz kojih ste ili koje su vas podržale za tu funkciju? Da li će i deca morati da nose portikle u jaslicama sa stranačkim simbolima i bojama? Kada se jednom ludilo i nemoral vaspostavi kao normalno delovanje onda se ne zna dokle sve to može da ode. Apelujemo i na Savete roditelja da podignu svoj glas i usprotive se vršljanju političkih partija po školama i vrtićima, jer se unosi nemir, nezadovoljstvo, bes…

Apelujemo da se javno ogradite od aktivnosti koje su do sada spovođene jer ako to ne uradite nećete imati nikakvog osnova da sprečite bilo koju drugu stranku da otvori vaše kapije i uđe u vašu i našu ustanovu i našu i vašu decu zloupotrebi u svoje propagandne svrhe. Apelujemo na medije da se uzdrže od „izveštavanja“ sa ovakvih stranačkih aktivnosti, da prestanu da objavljuju slike naše dece koja su zloupotrebljena za jednokratnu političku uoptrebu. Potpuno je sumanuto i suludo da nas aktivisti vladajuće stranke u Bečeju iz dvorišta vrtića pozivaju „da svi dođemo i radimo, a ne da pričamo“!? I to stranke koja je u obavezi da obezbedi normalno funkcionisanje ovih ali I svih ustanova, pa i košenje trave i skupljanje lišća u vrtiću. Kako to shvatiti? Da vladajuće stranka ne zna i ne može da organizuje normalno funkcionisanje vrtića pa šalje svoje članstvo u ispomoć, da nam pokažu šta nam svima valja činiti, da nas „motiviše“ da svi dotrčimo i radimo na o-ruk ono što su oni sami dužni da organizuju!? Sve ovo osim što je nemoralno je i duboko ponižavajuće za građane Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име