Kompanija Delta Đenerali donirala je opštini Bečej defibrilator, uređaj koji se koristi kao sredstvo prve pomoći kod srčanog udara.

 Defibrilator će se nalaziti u zgradi opštine, a danas (19. jun) su ovu donaciju, čelnim ljudima Bečeja, predali Leonid Babić, direktor regionalnog centra Delta Đenerali i Robert Naćuk, Delta Đenerali Bečej.

– Izuzetno nam je drago zbog ovog društveno odgovornog gesta. Defibrilator će biti postavljen u holu opštinske zgrade, pa će biti na usluzi svima koji se nađu u neposrednoj blizini i u centru Bečeja. Ipak, nadamo se da neće biti mnogo potrebe za njegovo korišćenje, rekao je predsednik opštine Vuk Radojević.

Leonid Babić je kazao da je Delta Đenerali donirao još tri ovakva uređaja, dva u Novom Sadu, a jedan je dobio Zrenjanin, te da je ovakva donacija prva u nizu koju je Delta Đenerali sproveo.

Uređaj je namenjen da njime rukuje nemedicinsko osoblje, a u njegovom korišćenju pomažu slikovita objašnjenja i govorne komande.

– Defibrilator koriste laici, pre svega. To je sredstvo prve pomoći kod srčanog udara i drugih poremećaja ritma, i upotrebljava se pre nego što dođe medicinsko osoblje, a kada se koristi u prvim pet minuta kada osobi pozli, u 95 odsto slučajeva ta osoba ostane živa, te je u tome značaj ovog aparata. Defibrilator, jednostavno rečeno, kupuje vreme dok hitna pomoć ne stigne, objasnio je direktor Doma zdravlja Bečej Siniša Šijačić.

U zgradi opštinske uprave najpre će osoblje bečejskog doma zdravlja za korišćenje ovog aparata obučiti portire, a potom će i ostali zaposleni proći obuku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име