U Vladi je rečeno da se pomoć pre svega traži za nabavku vozila za potrebe hitne medicinske pomoći Domu zdravlja, opremanje industrijskih zona, izgradnju atmosferske kanalizacije „Šušanjski sliv”, kao i sanaciju mosta preko Kikindskog kanala na putu M – 3 kod Novog Miloševa.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Zorana Mihajlović 29. januara sastala se sa predstavnicima lokalne samouprave Novi Bečej u Vladi Srbije.

Predsednik opštine Saša Šućurović je sa svojim saradnicima, pomoćnicima i direktorima javnih preduzeća, predstavio probleme i projekte koje rešavaju i projekte koji su u pripremi. On je istakao da su u ovom trenutku prioriteti nabavka vozila za potrebe hitne medicinske pomoći Domu zdravlja, opremanje industrijskih zona, izgradnja atmosferske kanalizacije „Šušanjski sliv”, kao i sanacija mosta preko Kikindskog kanala na putu M – 3 kod Novog Miloševa.

Šućurović je naglasio da je preko potrebna izgradnja prečistača otpadnih voda, kao i izgradnja obilaznice oko opštine, kružnog toka Kumane, i izgradnja objekta za sabiranje sporednih proizvoda životinjskog porekla.

„Pre svega, bih hteo da pohvalim ovakve sastanke, na njima dolazi do saradnje između lokalne samouprave sa ministarstvom i Vladom. Predstavili smo sve probleme i sve one projekte koje u ovom trenutku ima lokalna samouprava Novi Bečej. Svidelo mi se to što ministarstvo i potpredsednica Vlade energično reaguje na sve naše probleme. Mislim da ćemo dosta toga rešiti, naravno, ne može se rešiti sve odjednom nego sukcesivno. Napravili smo listu prioriteta i u narednom periodu će sigurno ovaj sastanak dati efekte.“

Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej je rekao da su sa ministarkom razgovarali o problemima i načinima da se oni što pre reše.

„Napomenuo bih da imamo dobre kontakte u Vladi Republike Srbije i po ministarstvima. Ovde smo, pre svega, razgovarali o velikim investicijama u opštinu Novi Bečej, to su investicije za putnu infrastrukturu i u industrijske zone u Novi Bečej i Novom Miloševu. Konkretno je dogovoreno da putevi Srbije finansiraju lokalne saobraćajnice u jednoj zoni ove godine i jednoj sledeće godine. Opremanje industrijskih zona, a zatim nastavak rekonstrukcije i izgradnje obilaznice u naseljenom mestu Novi Bečej. Verujem da ovakvim sastancima doprinosimo boljem funkcionisanju i lokalne samouprave i saradnje sa ministarstvima .“

 

Izvor: Opština Novi Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име