Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ počinje 25. novembra i traje do 10. decembra i obuhvata pet važnih međunarodnih datuma koja povezuju žene, nasilje i ljudska prava:

25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
1. decembar – Svetski dan borbe protiv AIDS-a
3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom
6. decembar – Godišnjica Montrealskog masakra
10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava

Komisija za rodnu ravnopravnost Opštine Novi Bečej ima za cilj podizanje svesti o rodno zasnovanom nasilju, kao i na jačanju lokalnog rada na sprečavanju nasilja nad ženama. U skladu sa tim, organizujemo ulične akcije podele flajera kako bi predstavili građanima važnost problema nasilja nad ženama i iskazali solidarnost sa ženama širom sveta koje su organizovane protiv nasilja nad ženama.

Ulična akcija podele flajera će se realizovati 6. decembra u Novom Bečeju, dok će 10. decembra ista akcija biti održana u Kumanu, Novom Miloševu i Bočaru.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име