Predstavnici Pokrajinske vlade danas su, prilikom posete opštini Bečej, uručili tri nova ugovora za investicije u oblasti sporta, koje finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Jedan od tri ugovora odnosi se na rekonstrukciju rukometnog terena u Bačkom Petrovom Selu, investiciju ukupno vrednu 5 miliona dinara, od čega lokalna samouprava učestvuje sa 2 miliona iz opštinske kase.

Pored toga, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansiraće rekonstrukciju fiskulturne sale Osnovne škole „Šamu Mihalj”, gde će biti uloženo, kako je rečeno danas oko 1,5 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, dok se treći ugovor odnosi na sanaciju toaleta u bečejskom Sportskom centru, što Pokrajinska vlada finansira sa oko 4,8 miliona dinara.

Kako navode iz opštine Bečej, očekuju da će ove rekonstrukcije biti završene do kraja godine, pošto se veći deo radova obavlja u zatvorenom prostoru, pa radovi ne zavise od vremensih uslova.

Danas su, inače, započeti radovi na rekonstrukciji Zelene ulice u Bečeju, odnosno u prvom delu ulice, od Zmaj Jovine do Uroša Predića, koji je zbog toga zatvoren narednih dana za saobraćaj. Planira se rekonstrukcija ulice u dužini od jednog kilometra, koju većinom finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u iznosu od 93 miliona dinara, dok ostatak novca, odnosno 42 miliona dinara, ulaže opština Bečej.

Pored toga, predstavnici Pokrajinske vlade danas su, sa predsednikom opštine Bečej, obišli i radove u ulicama u Bačkom Petrovom Selu, gde su u toku radovi na rehabilitaciji neasfaltiranih puteva.

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име