Opština Temerin kažnjena je sa 120.000 dinara zbog nepravilnosti u javnoj nabavci radova na OŠ „Petar Kočić“ u Temerinu.

Odlukom Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki od 20. januara 2017. godine opština Temerin je bila u obavezi da Preduzeću za proizvodnju, trgovinu i usluge GAT DOO Novi Sad nadoknadi troškove zahteva za zaštitu prava u pomenutom iznosu.

Naime, Republička komisija je, nakon žalbe GAT-a kao jednog od tri ponuđača, delimično poništila postupak javne nabavke (procenjena vrednost posla bila 54.163.333 dinara), a opštinu je obavezala i da u potpunosti ponovi stručnu ocenu ponuda.

Inače, sa preduzećem koje se žalilo Republičkoj komisija, opština Temerin je krajem marta zaključila ugovor, na iznos od 37.845.738 dinara. Kako je u dokumentaciji javne nabavke navedeno, rok za završetak radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Novac za sanaciju objekta najveće temerinske škole obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a postupak, kao naručilac, sprovodi opština Temerin.

-Javna nabavka je u određenoj fazi zastala, iz određenih tehničkih razloga sa kojima lokalna samouprava nema apsolutno nikakve veze. Inače, u komisiji koja je pripremala tendersku dokumentaciju i koja je učestvovala u realizaciji javne nabavke su učestvovali su i predstavnici Kancelarije, rekao je, između ostalog, za portal MojBečej.rs krajem decembra prošle godine predsednik opštine Temerin Đuro Žiga.

Podsetimo na to da sanacija objekta škole podrazumeva demontažu, zidarske radove, izolaterske molerske, podopolagačke i stolarski radove, sanaciju sanitarnih čvorova, sanaciju krova na sportskoj hali, popravku postojećih grejnih tela, uključujući farbanje, kao i zamenu oštećenih delova radijatora.

Javna nabavka za izvođenje radova raspisana je 25. oktobra 2016. godine, rok za podnošenje ponuda je prvobitno bio 24. novembar, ali je on produžavan i zbog izmena konkursne dokumentacije.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име