Opštinska izborna komisija u Bečeju objavila je danas (25. april) zvanične rezultate glasanja za odbornike u Skupštini opštine Bečej.

U lokalni parlament ulaze četiri političke organizacije. Dvadeset i dva mandata osvojila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, drugi prema broju osvojenih glasova birača je „Savez Vojvođanskih Mađara – Demokratska Stranka Vojvođanskih Mađara – Stranka Mađarskog Jedinstva -Ištvan Pastor“, njima pripada sedam mandata, potom „Mađarski pokret – za promene! – Dr Tamaš Korhec – DZVM“, odnosno četiri mandata, a Izborna lista „Dosta je bilo – Saša Radulović“, imaće tri odbornička mesta.

Kandidati preostalih pet izbornih listi neće sedeti u lokalnom parlamentu.

To su sledeće izborne liste: „Liga Socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak“, 845 glasova, „Demokratska stranka“, 838 glasova, „Prvo Bečej – SPS – SRS – KP“,  680 glasova, „Građanska lista – Zdravko Petrović – LDP i nestranački kandidati“, 677 glasova i „Srpska Narodna Partija – Nenad Popović“, 538 glasova.

Iz izborne komisije opštine Bečej navode da većih nepravilnosti u izbornom procesu u najvećoj potiskoj opštini nije bilo, osim sitnih tehničkih koje su brzo ispravljale, a sve u skladu sa zakonom, a nisu uticale na tok glasanje. U toku je period za žalbe, a nosioci izbornih lista mogu u narednim danima da obave uvid u rezultate glasanja ukoliko za tim ima potrebe.

Pravo glasa u opštini Bečej ima 33.757 građana upisanih u birački spisak. Ukupno 17.840 birača glasalo je juče, što je 52.84 odsto od ukupno broja koji su mogli da ostvare biračko pravo u najvećoj potiskoj opštini. Važećih glasačkih listića ima ukupno 17.197.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име