MojBečej, foto | Ilustracija
MojBečej, foto | Ilustracija

Prenosimo mere opštine Bečej u vezi sa širenjem korona virusa. Sednica Štaba za vanredne situacije održana je danas sa početkom od 13 sati. Saopštenje za javnost potpisao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Štab za vanredne situacije opštine Bečej, na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja od strane Vlada Republike Srbije, prihvata sprovođenje i primenu svih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije i donosi sledeće mere:

1. Prekid rada predškolskih ustanova i Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju
na teritoriji opštine Bečej, počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine;

2. Prekid rada svih sportskih objekata na teritoriji opštine Bečej, počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine;

3. Od ponedeljka, 16. marta 2020. godine uvodi se skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 08 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 (pedeset) lica, a nadležne inspekcije vršiće pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata.

4. Načelniku opštinske uprave, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Bečej nalaže se mera da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina, kao i ženama koje imaju decu do 12 godina starosti;

5. Obrazuju se: mobilni tim za pružanje usluga svim građanima starijim od 65 godina na teritoriji opštine Bečej, mobilni tim za bezbednost, mobilni tim za zdravlje i mobilni tim za komunalne delatnosti.

-Apelujemo na sve građane opštine Bečej da primenjuju pojačane mere higijene, da budu odgovorni i ponašaju se u skladu sa preporukama Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja. Posebno molimo populaciju stariju od 65 godina, naše penzionere, da ostanu u svojim kućama i stanovima i smanje kontakte na najmanju moguću meru, a sve u cilju zaštite zdravlja građana opštine Bečej, navodi se u saopštenju.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име