Korona virus, covid19
Izvor: Pixabay

 Opštinski štab za vanredne situacije doneo je danas (9. jul) sledeće zaključke:

Obavezna je upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima na teritoriji opštine Bečej i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara. Za sprovođenje se obavezuju vlasnici i korisnici zatvorenih prostora.

Zabranjuje se organizovanje proslava i drugih okupljanja u zatvorenom prostoru za više od 50 lica, kao i na otvorenom prostoru za više od 100 lica, uz obavezu obezbeđivanja fizičke distance od minimum 1,5 metara, uz poštovanje mera lične zaštite. Za sprovođenje se obavezuju vlasnici i korisnici zatvorenih prostora.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, objekata za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu (restorani, kafići, barovi, picerije i ostali ugostiteljski objekti, kladionice, igraonice i sl.), kao i objekata koji pružaju usluge ishrane i pića (kiosci sa gril i brzom hranom) na teritoriji opštine Bečej, na period  od 6 časova do 23 časa.

Za sprovođenje ove tačke zaključka obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost navedenu u tački 5. ovog zaključka.

Obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (trgovinske radnje, supermarkrti, mini marketi…) da pojačano dezinfikuju sve površine, posebno potrošačka kolica i korpe. Za sprovođenje tačke 7. ovog zaključka obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju trgovinsku delatnost.

Nalaže se pojačan rad komunalnih preduzeća sa teritorije opštine Bečej naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana opštine Bečej.

Mere propisane ovim zaključkom primenjuju se počev od 9. jula 2020. godine i traju dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Bečej.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad primenom mera propisanih ovim zaključkom.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej nastaviće da prati razvoj epidemiološke situacije na području opštine Bečej, realizovaće mere Vlade Republike Srbije i drugih organa i preduzimaće potrebne mere i aktivnosti radi suzbijanja, sprečavanja i gašenja epidemije COVID-19 na teritoriji opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име