Evropski omladinski centar Vojvodine u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej protekle nedelje je u Bečeju održao dve radionice u okviru projekta „Organizuj se za zajednicu”, u kojima su učesnici bili učenici Ekonomsko – trgovinske škole i Tehničke škole.

Aktivnosti i teme koje su obuhvaćene na radionicama imaju za cilj da informišu mlade kako da najuspešnije i najlakše zastupaju svoje interese kroz omladinski aktivizam, unapređujući kvalitet života mladih, kao i njihovo ostvarivanje prava i jednakih mogućnosti učešća u različitim oblastima društvenog života.   Radionice su kroz stavile fokus osnaživanje mladih da redovnije učestvuju u bilo kom obliku aktivizma i na taj način da doprinesu donošenju odluka koje su od značaja za njihovu budućnost i poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Ovaj projekat sprovodi se 2018, 2019. i 2020. godini u okviru implementacije programa i aktivnosti definisanih aplikacijom Grada Novog Sada, Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. godine  (OPENS 2019) koji je Vlada Republike Srbije proglasila projektom od nacionalnog značaja, a koji je podržan od Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Ministarstva kulture i informisanja,  Vlade Republike Srbije.

 

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име