Osnovna škola „Petefi Šandor“ možda ima najmanje đaka u bečejskoj opštini, ali ima zapaženi broj nagrada. Nastavni kolektiv pristupa svakom učeniku pojedinačno, u skladu sa njegovim talentima i afinitetima. Zato su rezultati neizostavni.

Na republičkom nivou su zapaženi rezultati iz fizike, engleskog i mađarskog jezika, kao i umetnosti i oni itekako govore u prilog tome da je kvalitet nastave na sve većim nivou, kao i posvećenost učenika učenju i savladavanju novih izazova.

Pored akreditovanih takmičenja resornog ministarstva prosvete na kojima se u proteklih godinu dana nižu zapaženi rezultati, uspeha ima i na drugim nadmetanjima u znanju i sposobnostima za učenike osnovnih škola.

U bečejskoj OŠ „Petefi Šandor“ konstantno se osmišljavaju kreativni i edukativni programi, uz razvijanje znanja i kompetencija dečaka i devojčica. Poslednji u nizu je program „Prati Petefi“ u okviru kog su deca i nastavnici oslikavali i ukrašavali kamenje, postavljali ga nazad na lokacije u Bečeju, a kroz Fejsbuk stranicu zamolili sugrađane da ih fotografišu, u karakterističnom ambijentu, ili eventualno poklone nekom gostu kao suvenir.

Od jeseni će učenici u dva školska objekta imati kvalitetnije uslove. Prošle godine je renovirana školska zgrada u Drljanu, a ove godine, na uporne apele roditelja iz Mileševa i tamošnji objekat. Sanacija je koštala tri miliona dinara. Uz sve to od septembra će konačno dugo očekivana fiskulturna sala biti puštena u rad. Tu su višegodišnji radovi konačno okončani, ali zbog epidemije korona virusa fiskulturna nastava nije obavljana u nova  četiri zida.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име