Nakon bečejske Gimnazije OŠ „Sever Đurkić“ postaje deo mreže evropskih škola i jedna od prvih osnovnih škola u Srbiji koja je pokazala otvorenost ka projektima neformalnog obrazovanja i razmene učenika.

Đaci će biti smešteni u porodicama domaćina, a tokom boravka pohađaće časove u italijanskoj školi i tako se upoznati na neposredan način sa italijanskim školskim sistemom. Razmena se organizuje na engleskom jeziku što je prilika da komuniciraju na tom jeziku, a ujedno se upoznaju i sa osnovama italijanskog jezika.

Što se putovanje bliži, mladi Bečejci su sve nestrpljiviji. Pitali smo ih kakva su očekivanja od programa, ali od prvog putovanja u inostranstvo sa vršnjacima iz Bečeja.

Kako su nam rekli, raduju se upoznavanju sa mestom u kom će boraviti, u pitanju je gradić Piandimeleto, ali i posetama drugih mesta poput Riminija. Interesovalo nas je i kako su odabrani đaci koji će učestovati u ovoj ekspediciji. Saznali smo, učesnici razmene selektovani su na osnovu motivacije, kao i prema tome da li su u prilici da na proleće uzvrate gostoprimstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име