Nisu brojni i nemaju velike pretenzije, ali se spremaju da pruže maksimum na predstojećoj, 8. po redu, Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, koje će se održati od 29. septembra do 3. oktobra u Vrnjačkoj banji. To je u najkraćem raport iz Opštinskog udruženja penzionera u Bečeju.

-Učestvujemo s jednom petočlanom ekipom, mada propozicije dozvoljavaju učešće dve ekipe iz jedne opštine. Dva su razloga što smo se odlučili za jednu ekipu. Prvo, u situaciji smo kada moramo da vodimo računa o svakom dinaru, a kako nas niko ne donira, onda smo morali da budemo racionalni. Drugo, ima nas dosta u Udruženju i mnogi su zainteresovani kada se povede priča o „olimpijadi“ i odlasku u Vrnjačku banju, ali kada se treba pripremati za takmičenje i takmičiti, onda se većina „ohladi“. A mi ne idemo tamo turistički, već da što je moguće bolje predstavljamo sredinu iz koje dolazimo, rekla nam je presednica bečejskih penzionera i članica takmičarske ekipe Nada Milovanov. Na dosadašnjih sedam Olimpijada učestvovalo je oko 5.000 takmičara, a na predstojećim Igrama u Vrnjačkoj banji biće ih oko 700 iz 71 opštine Srbije, koji će se nadmetati u šest sportova: košarci (izvođenju slobodnih bacanja), pikadu, streljaštvu, fudbalu (preciznosti sa bele tačke), šahu i štafeti (brzo hodaj, ali ne trči).

-Mi učestvujemo u četiri sporta, košarci, pikadu, fudbalu i štafeti. Treba znati da se petočlana ekipa takmiči u svim sportovima, od kojih u štafeti brzog hodanja, 4 puta 70 metara, učestvuje četiri člana, a u ostalim sportovima tri člana ekipe. Do sada smo bili najuspešniji u štafeti 2012. godine, kada smo se iz Soko banje vratili sa srebrnom medaljom. U istom sastavu ćemo nastupiti i sada u Vrnjačkoj banji, pa, iako smo stariji, možda i iznenadimo, ne napušta optimizan Nadu Milovanov. Boje bečejskih penzionera braniće, pored već pomenute Nade Milovanov, još jedna dama Jelica Grković i trojica vitalnih muškaraca, Radovan Vujović, Miljan Jovanović i Mirko Putica.

-Pripremamo se redovno u ovdašnjem sportskom centru, svako za svoju disciplinu, i priželjkujemo da se ponovi Soko banja 2012.godine. Uostalom, na zidu u kancelariji predsednice Udruženja ima mesta pored uramljena slika sa srebrnim medaljama oko vrata, uključuje se u razgovor Miljan Jovanović. Bivši rukometaš i rukometni trener Radovan Vujović svakodnevno održava kondiciju višekilometarskim šetnjama uz Tisu, pa mu učešće u štafeti neće predstavljati problem, ali vredno trenira ubacivanje lopte u koš s linije slobodnih bacanja. Praktične treninge dopunjuje teoretskim časovima gledajući izvrsne igre naše reprezentacije na aktuelnom Evropskom šampionatu u Berlinu. Kako ima još dosta vremena do Igara podno Goča, veruje se da će pomenuti bečejski „kvintet“ dostići željenu formu i dostojni reprezentovati sredinu iz koje dolazi.

Izlet u Sremske Karlovce Bečejsko

Udruženje penzionera je poznato do dobroj organizovanosti i komunikaciji sa ispisnicima iz drugih sredina. Tokom juna u gostima su im bili vršnjaci iz Sremskih Karlovaca, a u sredu oni odlaze njima u goste. Za 1100 dinara obezbeđeni su prevoz, ručak i obilazak manastira Krušedol, Stražilova i kulturne baštine grada domaćina. Interesovanje je bilo zapaženo i autobus pun putnika je odmah popunjen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име