Na inicijativu desetak klubova iz bečejske i srbobranske opštine, u zgradi opštine Bečej održana je osnivačka i izborna skupština Fudbalskog saveza opština Bečej i Srbobran.

Skupu su prisustvovali, pored svih 15 delegata, predstavici Fudbalskog saveza Vojvodine, potpredsednik Nenad Nikolić, generalni sekretar Uroš Milojković i član Izvršnog odbora Goran Drča, kao i niz fudbalskih radnika pomenute dve opštine.

-Sazrelo je vreme da naše komšijske opštine prisnije sarađuju i zajedničkim snagama bore se da, shodno tradiciji, fudbal prevaziđe brojne nedaće u koje je zapao. Biće potrebno mnogo entuzijazma i umešnosti da se sve postavi na svoje mesto, pri čemu će obe lokalne samouprave biti istinski partneri.

Iskoristio bih priliku da čestitam fudbalerima iz Bečeja za rezultate u kontinuitetu, jer su za dve godine napredovali isto toliko rangova takmičenja, a i u aktuelnom su izvanredno startovali, rekao je, između ostalog, u pozdravnoj besedi predsednik opšine Bečej Vuk Radojević.

Predsedavajući Osnivačkom skupštinom Slaviša Dabižljević upoznao je prisutne sa Statutom i Poslovnikom FSO Bečej-Srbobran, a posle jednoglasnog usvajanja oba dokumenta završen je osnivački deo. U izbornom delu je prvo Dejan Stanojev izabran za predsednika, a onda je prihvaćen njegov predlog od šest članova Izvršnog odbora u kom su Nikola Antonić, Budimir Bašić, Zoran Dudvarski, Norbert Kovač, Branislav Tatić i Slaviša Tešanović. -Bio bih neiskren kada bi rekao da mi ne godi poverenje koje mi je ukazano, ali istovremeno znam šta nas čeka u periodu koji predstoji za dobrobit fudbala u dve opštine. Trudiću se da stvorim ambijent u kom ćemo moći da sarađujemo kao jedna velika familija. Dužnu pažnju ćemo morati da posvetimo i pratećoj infrastrukturi, tačnije sudijskoj i trenerskoj organizaciji, koje u naše dve opštine do sada nisu bile u potrebnoj meri zastupljene, pa ćemo na tom planu organizovati niz edukativnih aktivnosti, deo je prvog obraćanja predsednika FSO Bečej-Srbobran Dejana Stanojeva.

Po funkciji, Dejan Stanojev će biti predstavnik Saveza u Skupštini Fudbalskog saveza Vojvodine, zatim su izabrani tročlani organi, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i Komisija za žalbe.

Nova „familijarnost“ u Savezu biće na ispitu već u nedelju, kada će se na terenu kraj Kanala u Srbobranu sastati istoimeni klub i OFK Bečej 1918. Oba kluba imaju visoke ambicije u aktuelnoj sezoni Vojvođanske lige – Bačka i dobro su startovala u prva četiri kola. Bečejci su lideri sa maksimalnim učinkom, a Srbobranci imaju skor od tri pobede i poraza. U svakom slučaju, biće to derbi kola, a privlači i pažnju ljubitelja fudbala znatno šire od dva opštinska atara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име