Osobe sa invaliditetom u Srbiji prinuđene su da budu aktivisti i da se bore za ostvarivanje sopstvenih prava, kažu naše sagovornice Milica Veljković, Milica Knežević i Julijana Filipčev.

Svojevrsni aktivizam je i onda kada treba krenuti od kuće jer su na prvom koraku na ulici barijere, kaže Milica Knežević.

Zakoni su dobri, ali je pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom i diskriminaciju u toj oblasti života ljudski faktor uglavnom problem, kaže Milica Veljković, inače novinarka na Radio – televiziji Vojvodine.

Učenica Gimnazije Bečej, autorka bloga i aktivistkinja Julijana Filipčev inicirala je tribinu sa ciljem da se njeni vršnjaci upoznaju sa problemima osoba sa invaliditetom i da se upoznaju sa devojkama koje menjanju svet u kom žive rušeći stereotipe na svim poljima.

Na kraju dana veoma je važna socijalizacija, naročito onima koji su zbog otežanog kretanja često oslonjeni na podršku i pomoć porodice.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

  1. Mi smo drustvo podredjeno interesima politicara sa sve familijom a sve u cilju njihovog bogacenja.Ostali na peron po kartu i razlaz.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име