Učenik drugog razreda Osnovne škole „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu Nemanja Keljački dobio je danas na poklon računar specijalizovan za slepe i slabovide osobe.

Dečak iz Bačkog Petrovog Sela, će zahvaljujući donaciji iz projekta udruženja „Čepom do osmeha“ u kom učestvuje i njegova škola, moći da istraži digitalni svet baš kao i njegovi vršnjaci.

Kao i moji drugari i ja ću sada imati kompjuter i moći ću sada da čitam, rekao je Nemanja Keljački.

-Nemanja će sada moći da istražuje svet informacija i da pronalazi ono što mu je potrebno za školu, a tako i za život, rekla je učiteljica Milja Marković.

Udruženje „Čepom do osmeha“ godinama podiže svest građana o pitanjima zaštite životne sredine, ali i pomaže deci sa smetnjama u razvoju kako bi se adekvatan način razvijala i bila uključena u društvo.

-Kroz igru učimo decu i radimo dobre stvari, rekla je Vanja Petković, predsednica udruženja „Čepom do osmeha“.

Koordinator akcije u opštini Bečej je Karolj Božović, nastavnik u školi „Šamu Mihalj“ prema čijim rečima bi početkom februara i lokalna samouprava trebalo da se priključi.

Primopredaji računara i skupu tim povodom u Bačkom Petrovom Selu prisustvovali su Predrag Vuletić, sekretar zadužen za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Vladi Vojvodine i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

U okviru humanitarno-ekološke akcije sakupljanjem plastičnih čepova pomaže se deci sa invaliditetom u napretku u obrazovanju. Punktovi za sakupljanje čepova bi trebalo uskoro da budu postavljeni i širom opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име