Završeni su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice i izgradnji kružnog toka na Čilagu. Raskrsnicu ulica Miloša Crnjanskog, Žilinski Endrea, Zoltana Čuke i Dositejeve, čija je rekonstrukcija koštala 35 miliona dinara, finansirali su Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, u većem delu, oko 25 miliona dinara, i opština Bečej.

Rekonstruisanu saobraćajnicu, svejevrsni kružni tok u obliku broja 8, svečano su otvorili Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej i Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

-Verujem da su ovo značajna ulaganja u opštinu Bečej, na zadovoljstvo svih. Tokom godine smo završili rekonstrukciju Dositejeve ulice koja je koštala 55 miliona dinara, sad otvaramo ovu saobraćajnicu, gde su radovi koštali oko 34 miliona dinara i time završavamo ovu godinu u kojoj je bilo mnogo investicija u opštini Bečej, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Osim uređenjenja saobraćajnice, u tom delu je rekonstruisan i vrelovod, što je koštalo oko 4 miliona dinara. Predsednik opštine Bečej najavljuje nastavak ulaganja u taj deo Bečeja, budući da je planirano da se rekonstruiše i susedna ulica Miloša Crnjanskog, od Čilaga do Zmaj Jovine, kao i Zoltana Čuke do semafora.

Nadležni kažu da je svečanom otvaranju juče prethodilo obeležavanje horizontalne signalizacije i postavljanje javne rasvete, kao i da će saobraćaj, te i osvetljenje, danas biti pušteno u rad. Inače, izvođač radova tražio je produžetak rokova za završetak, do 26. decembra, što znači da posao nije završio u ugovorenom roku.

Izgradnjom kružnog toka ova nepregledna raskrsnica konačno će, kako kažu predstavnici opštine Bečej, postati bezbedna i funkcionalna. Podsetimo, sredstvima iz istog izvora je finansirana rekonstrukcija ulice Dositejeve koja se nalazi upravo pored trga Čilag.

Više u TV prilogu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име