Izložba crteža i grafika „Nula dies sine linea“ nastalih pedesedetih i šezdesetih godina prošlog veka iz bogate zbirke Gradskog muzeja Bečej otvorena je danas (19. maj) u toj ustanovi kulture.

Autor postavke istoričar umetnosti Radoslav Mihailović izložio je 52 dela nastala na bečejskoj umetničkoj koloniji, dok su neki radovi pokloni muzeju, ili su otkupljeni.

Prelistavajući crteže primetio sam njihovu brojnost, i po tome je ova zbirka zanimljiva. Izložio sam u ovoj sali samo onoliko koliko je moglo da stane, iz pomenute dve decenije, a preostali će biti postavljeni u budućnosti. Onda, komparacija crteža između, uslovno rečeno, monumentalnog slikarstva istih autora, pa njihova razlika i sličnost, to sve je veoma interesantno, rekao je autor izložbe Radoslav Mihailović.

Iako nastali tokom dve decenije radovi imaju više zajedničkog nego različitog. Izložba „Nula dies sine linea“ će biti otvorena naredna dva meseca. Ovo je prava prilika da se upravo ovom postavkom nadomesti nedostatak stalne postavke u toj ustanovi, iako Gradski muzej Bečej ima značajnu i brojnu likovnu zbirku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име