Pedeset i devete Majske igre otvorene su danas  (16. maj) na svečanoj sceni Gradskog pozorišta Bečej. Ove godine u skromnijem izdanju festival je otvoren u punoj sali bečejskog pozorišta uz kratak skeč klovnova Cicija i Micija koji su, simbolični, predali ključeve grada deci.

Ove godine je, nažalost, izostala finansijska podrška Ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, od kojih je organizatorr do sada dobijao značajnu novčanu podršku na osnovu konkursa. Međutim, uz pomoć lokalne samouprave i bečejskih firmi organizator tradicionalnog festivala koji afirmiše pozorišno stvaralaštvo, iznašao je način da se on održi.

Najzad, ono što je najvažnije – u toku Majskih igara odigraće se 12 sjajnih predstava iz Srbije, Hrvatske i BiH, a u saradnji sa bečejskim osnovnim i srednjim školama i Predškolskom ustanovom Labud Pejović. Očekuje se mnogobrojna publika što je i na kraju krajeva, najvažnije. Ovogodišnji žiri u sastavu: Suzana Lukić, glumica iz Beograda, Mihaela Stamenković, glumica iz Beograda, Judit Laslo, glumica Novosadskog pozorišta, nema lak zadatak, jer je od 40 prijavljenih predstava odabrano najbolje. „Zbrkana bajka“ (predstava za decu) OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije prva je predstava na repertoaru 59. Majskih igara, koji traje do petka 20. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име